реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

«Сіверщина» відзначатиме 20-річний ювілей

Нашій газеті у грудні виповнюється рівно 20 років. 7 грудня 1992 року — день офіційної державної реєстрації газети, а за кілька днів вийшов її перший номер. У Куликівській районній друкарні, де газета друкувалася перші півтора роки і спершу виходила під назвою «За Україну».
У найближчих номерах ми детально розкажемо про насичену історію цієї багато в чому унікальної для нашого часу газети, про людей, які її робили і були з нею. Також газета планує у грудні урочисто відзначити цей ювілей — звичайно ж, разом із читачами. А зараз ми пропонуємо в рамках підготовки до цієї дати долучитися і самим читачам до відзначення ювілею. Запрошуємо їх взяти участь у цікавих конкурсах. Ось вони.

У кого є найдавніші номери газети?
Цей конкурс доволі простий: запрошуємо читачів надати редакції (звичайно, з поверненням) найдавніші номери «Сіверщини», які у вас збереглися. Звісно, газетний номер живе недовго, але знаємо, що чимало читачів складають до домашнього архіву номери чи бодай вирізки з них із публікаціями, які їх зацікавили. А в нас було немало таких матеріалів, особливо на теми історії.

Герої наших публікацій
За ці 20 років персонажами публікацій газети стали сотні, якщо не тисячі людей. Ми розповідали про історії тих чи інших людей, родин, про цікаві долі. Просимо відгукнутися цих людей, навіть якщо у вас не збереглися ті публікації. Просто напишіть нам і згадайте про ці газетні матеріали, про їх героїв і авторів.

Газета допомогла людям
Вже з самого початку газета стада майданчиком для обговорення серйозних, гострих проблем сьогодення. У тому числі це були й листи самих читачів, роками ми вели постійну рубрику «Про все, що хвилює, що наболіло» або подібні рубрики. Такі листи друкуються і зараз. Було багато випадків, коли газета активно втручалася в конкретну житейську ситуацію, допомагала вирішити ту чи іншу проблему, захистила людей. Просимо наших читачів пригадати ці історії і написати нам про це у своїх листах.

Як ви допомагали газеті
Наступна тема для нашого конкурсу — газета у вашому житті. Від самого початку газета виходила завдяки найактивнішій підтримці самих читачів, людей з міст і сіл Чернігівщини та інших областей. Може, хтось з наших читачів пригадає, як колись робив перші грошові пожертви на видання газети, допомагав у її поширенні, популяризації серед своїх колег, родичів, друзів, сприяв передплаті. А, може, якийсь наш читач пригадає, як став одним із переможців конкурсів, які ми організовували для передплатників, і він отримав приз?

Цікаві історії, пов’язані з газетою
Ще одна пропозиція: розкажіть про цікаві або незвичайні випадки, пов’язані у вас особисто з нашою газетою, її публікаціями.

Ось основний перелік наших конкурсів — пропозицій і завдань читачам, який ви, звичайно, можете й розширити, написавши про все, що пов’язувало вас у ці роки з «Сіверщиною».
Найактивніших наших читачів, авторів найцікавіших листів, переможців цих конкурсів чекають цікаві призи від редакції газети.
Пишіть нам, не відкладаючи, ми маємо підбити підсумки цих змагань до ювілею газети, а до нього — всього кілька тижнів.

Петро АНТОНЕНКО



Теги:Сіверщина, Петро Антоненко, Ювілей, невідома Україна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar