реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

«Сіртакі» і «Козацький марш» на слабинському полі

Проїжджаючи трасою Чернігів – Гончарівське, на перехресті доріг на Слабин і Андріївку кілька днів тому з’явився якийсь великий плакат, чи по-модньому, білборд. З автобуса не розгледиш що там написано, та й махали люди руками – мовляв, знов якийсь депутат щось обіцяє. Аж ні - це було запрошення керівника сільськогосподарського підприємства «Зерно- злато» Андрія Ткаченка на свято першого снопа, яке щорічно проводиться в Гончарівській громаді.

На слабинське поле приїхали гончарівці, смолянці, жеведці, слабинці і багато начальства – голова обласної ради Олена Дмитренко із заступником Дмтром Блаушем, голова районної адміністрації Василь Тройна, заступник голови районної ради Василь Леоненко, народний депутат Сергій Гривко (чомусь не було депутата від цього округу Антона Полякова), депутат обласної ради Іван Дементов. Дехто з них навіть і снопи молотив, хоча, звісно, не в усіх це добре виходило. Більш вправно справлявся з давнім знаряддям голова Гончарівської селищної ради Віталій Рудник – ще б пак, минулого року його мама – директорка гімназії прилюдно вчила снопи молотити… Нажали ж перші снопи жінки із фольклорного гурту «Жеведянка» та й їх немолода керівниця домолочувала після начальства: «Отак треба!».

Перший сніп кинули у жатку комбайна, який обкосивши частину поля, висипав зерно з бункера в кузов машини. Перше зерно нового врожаю поїхало на елеватор. Благословив жнива капелан Першої Сіверської танкової бригади о. Антон Панасенко.

А на полі лунали пісні та мелодії у виконанні артистів обласного філармонійного центру – звучали не тільки наші, українські, але й навіть грецька «Сіртакі» і жінки з фольклорного колективу зуміли її пристосувати до нашого танцю. А коли ж зазвучав знаменитий «Козацький марш» Адамцевича, приємно було бачити, як молоді хлопці в такт притупували ногами.

Недалеко від учасників древнього – осучасненого дійства походжали три бусли. Вони геть не боялися ні голосної музики, ні скупчення людей. А правду кажуть, що до поганих людей тварини та птахи не йдуть?

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область.

На фото: молотить снопа народний депутат Сергій Гривко.

Фото автора.



Теги:Олена Дмитренко, Віталій Рудник, жнива, Гончарівська громада, Слабин, Сергій Гривко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar