реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Сирський заявив про зупинку просування окупантів під Покровськом

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що за останні 6 днів нема просування росіян на окупованій території Донеччини під Покровськом.

В той же час йому заперечили фронтовики, називаючи села Донеччини, які зайняли окупанти останнім часом.

Керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг стверджує, що Росія попри збільшення кількості щоденних атак на українські позиції не змогла домогтися істотного прогресу на полі бою.Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

На щотижневій пресконференції Міністерства оборони Естонії Ківісельг констатував, що в липні й серпні Росія здійснювала по 140-160 обстрілів на день, а на початку вересня їхня кількість сягає 190.

За його словами, Збройні сили Росії продовжують утримувати ініціативу на оперативному рівні, а основний фокус їхньої наступальної діяльності, як і раніше, спрямований на Донецьку область і, зокрема, місто Покровськ.

"Українцям вдалося уповільнити наступ РФ на Покровському напрямку. Якщо в попередні місяці російські війська просувалися на цьому напрямку на сім-вісім кілометрів на місяць, то зараз ми бачимо, що останніми днями темп їхнього наступу значно сповільнився", – констатував Ківісельг.

Він додав, що Україна також направила на Покровський напрямок додаткові підрозділи.

Командир роти 47-ї окремої механізованої бригади Микола Мельник, інформує Цензор.НЕТ, заявив: "Вчора Главком і Верховний повідомили, що на Покровському напрямку стабілізація, але якщо це стабілізація, то я балерина. Росіяни продовжують просуватись. Як я і зазначав, росіяни не мають сил для одночасного наступу на Покровськ, Селидове і Курахівку, тому вони обрали один пріоритет і проламують нашу оборону. Із пріоритетних цілей росіяни мають Українськ і Гірник, потім Курахівка. Все доволі логічно, адже це дозволить оточити групу підрозділів, що тримають оборону між Невельським і р.Вовчою"



Теги:російсько - українська війна, покровськ, донбас, Сирський


Читайте також






Коментарі (0)
avatar