Сирна паска родини першого Президента
До святкового столу на Великдень, окрім іншого, родина Михайла Грушевського готувала сирну паску.
У 1925 р. на прохання двоюрідної сестри Ольги Микласевич, що мешкала на той час у Стрию, Катерина Грушевська поділилася чотирма рецептами цієї традиційної для Наддніпрянської України страви.
Описуючи у своєму листі кожен з них, коротко зауважує, який би був найсмачніший. В першому рецепті Катерина відразу наголошує, що для приготування такої паски бажано використати спеціальну форму. Звісно, що така форма була і в Грушевських.
Пропонуємо і Вам спробувати приготувати сирну паску за одним з рецептів від Катерини Грушевської:
1) 1 фунт сира, 1 фунт масла, 1 фунт сметани, 5 яєць, цукру до смаку і ванілі утерти і варити на кухні, але не дати закипіти. Потім злити до густого мішечка, сцідити і видусити і виложити до форми або просто так.
2) 3 фунти сиру, ½ фунту масла, 1 шклянку сметанки і 12 твердих жовтків утерти, цукру до смаку і цукатів та ванілі.
3) 1 фунт сиру і 1 фунт масла, цукру і ванілі утерти.
4) 1 фунт сиру, ½ фунту масла і сирі жовтки утерти з цукром.
1 фунт – 453,6 гр.
У 1925 р. на прохання двоюрідної сестри Ольги Микласевич, що мешкала на той час у Стрию, Катерина Грушевська поділилася чотирма рецептами цієї традиційної для Наддніпрянської України страви.
Описуючи у своєму листі кожен з них, коротко зауважує, який би був найсмачніший. В першому рецепті Катерина відразу наголошує, що для приготування такої паски бажано використати спеціальну форму. Звісно, що така форма була і в Грушевських.
Пропонуємо і Вам спробувати приготувати сирну паску за одним з рецептів від Катерини Грушевської:
1) 1 фунт сира, 1 фунт масла, 1 фунт сметани, 5 яєць, цукру до смаку і ванілі утерти і варити на кухні, але не дати закипіти. Потім злити до густого мішечка, сцідити і видусити і виложити до форми або просто так.
2) 3 фунти сиру, ½ фунту масла, 1 шклянку сметанки і 12 твердих жовтків утерти, цукру до смаку і цукатів та ванілі.
3) 1 фунт сиру і 1 фунт масла, цукру і ванілі утерти.
4) 1 фунт сиру, ½ фунту масла і сирі жовтки утерти з цукром.
1 фунт – 453,6 гр.
Читайте також |
Коментарі (0) |