реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Символіка комуністичного тоталітаризму кличе народ до рабського, злиденного життя

Переконаний, що послідовна позиція Української народної партії та інших патріотичних, державницьких сил щодо перейменування вулиць і ліквідації символіки тоталітарного режиму рано чи пізно знайде розуміння в громадянському суспільстві.
Проте, дехто і досі паразитує на «світлому» минулому і ностальгії людей за молодими роками свого життя. Не дивно, що з їх подачі вкотре із смітника історії витягують блюзнірський аргумент про те, що треба піклуватися тільки про «господарські справи» та коштів шкода, бо головне для людей – ковбаса.
Нагадаю.
Хиба не ця комуністична імперська «турбота» про людей, наприклад, у 1990 році породила «ковбасну революцію» у Чернігові?

Згадаємо, що символ – знак, сутність, яка позначає іншу сутність. Символи вказують (або слугують в якості знака) на ідеї, поняття або інші абстракції. Таким чином, комуністична тоталітарна символіка кличе нас до рабського, злиденного життя в збанкрутілий, померлий Радянський Союз. А може таким чином обґрунтовують і виправдовують сучасну антинародну політику партії влади?
Політична практика щодо публічної символіки у світі така: міняється влада (навіть якщо модернізується по-справжньому стара), то найперше вона міняє стару топоніміку країни, ліквідовує стару символіку, статуї вождів від попередньої влади.
Так було у ХХ столітті в Україні:
1). 1917-1921 рр. при більшовиках;
2). 1941-1942 рр. при окупації України німецькими націонал-соціалістами і їх сателітами;
3). 1943-1944 рр. при поверненні в Україну сталіністів;
4). 1957-1961рр. – при реформуванні комуністами-хрущовцями сталінської моделі соціал-імперіалізму.
Проте, за 1991-2010 рр. на 70% території України практично не змінено назв населених пунктів, вулиць, не ліквідовано комуністичну імперську символіку і не прибрано з вулиць і площ статуї вождів старого режиму.
Отже, висновок: комуністична номенклатура залишилася у владі і тільки трохи змінила риторику та зміцнилася кримінальним елементом!

Сергій Соломаха

P.S.
17 березня цього року у політиків, що досі експлуатують міф про СССР, було велике свято - 20-та річниця референдуму про збереження СРСР.
Газета "Коммунист Крыма" та сайт Леоніда Грача передрукували вірш сучасного російського письменника-фантаста Юрія Нестеренка про Третій рейх, перейменувавши його в... "Хочу в СССР!" Без двох останніх рядків ("И алели над нами флаги // С черной свастикой в белом круге").
Безсумніву, для так званих комуністів цей твір - справжній панегірик Радянському Союзу.
Однак ця поезія виявилась з підвохом. Комуністи опублікували лише частину сатиричного вірша сучасного російського письменника-фантаста і поета, політемігранта Юрія Нестеренка. З новою назвою і без двох останніх рядків ("И алели над нами флаги // С черной свастикой в белом круге") твір здається справжнім панегіриком Радянському Союзу.

Ось повний текст вірша Юрія Нестеренка Держава (Ностальгирующим)

Ах, какая была держава!
Ах, какие в ней люди были!
Как торжественно-величаво
Звуки гимна над миром плыли!
Ах, как были открыты лица,
Как наполнены светом взгляды!
Как красива была столица!
Как величественны парады!
Проходя триумфальным маршем,
Безупречно красивым строем,
Молодежь присягала старшим,
Закаленным в боях героям -
Не деляги и прохиндеи
Попадали у нас в кумиры...
Ибо в людях жила - идея!
Жажда быть в авангарде мира!
Что же было такого злого
В том, что мы понимали твердо,
Что "товарищ" - не просто слово,
И звучит это слово гордо?
В том, что были одним народом,
Крепко спаянным общей верой,
Что достоинства - не доходом,
А иной измеряли мерой?
В том, что пошлости на потребу
Не топили в грязи искусство?
Что мальчишек манило небо?
Что у девушек были чувства?
Ах, насколько все нынче гаже,
Хуже, ниже и даже реже:
Пусть мелодия гимна - та же,
Но порыв и идея - где же?
И всего нестерпимей горе
В невозможности примирений
Не с утратою территорий,
Но с потерею поколений!
Как ни пыжатся эти рожи,
Разве место при них надежде?
Ах, как все это непохоже
На страну, что мы знали прежде!
Что была молода, крылата,
Силы множила год за годом,
Где народ уважал солдата
И гордился солдат народом.
Ту, где светлыми были дали,
Ту, где были чисты просторы...
А какое кино снимали
Наши лучшие режиссеры!
А какие звенели песни!
Как от них расправлялись плечи!
Как под них мы шагали вместе
Ранним утром заре навстречу!
Эти песни - о главном в жизни:
О свободе, мечте, полете,
О любви к дорогой отчизне,
О труде, что всегда в почете,
И о девушках, что цветами
Расцветают под солнцем мая,
И о ждущей нас дома маме,
И о с детства знакомом крае,
И о чести, и об отваге,
И о верном, надежном друге...
И алели над нами флаги
С черной свастикой в белом круге.

Більше про це на сайті http://www.istpravda.com.ua/columns/2011/03/21/32619/









Коментарі (6)
avatar
1
Автор сам себе противоречит, ибо, как видим из стиха (а там действительно написана правда) и не только из стиха, людей того поколения удивляла как раз НЕ колбаса, которая, кстати, тоже была лучше сегодняшей, а многое другое. И об этом как раз идет речь в стихотворении. автор тут утверждает в рабстве советском. Но факт: тогда каждый работающий человек (ПРОСТОЙ РАБОЧИЙ!) мог запросто поехать по профсоюзной или другой путевке в любой уголок мира, и даже на Кубу, а сейчас только буржуи, набившие, благодаря простому человеку, свои карманы, могут посещать те страны, строит виллы и обучать там своих детей. То не спрашивал ли ты, господин Соломаха у людей о том, почему все больше людей тянуться к советскому прошлому, и не ты ли упадешь в забвение, как фигура, которую смело можно отнести к тем, кто уничтожил ту большую страну. где простой человек был защищен, в отличие от сегодняшней, буржуазно-нечеловеческой.
avatar
2
Опять Вы за своё. Как Вы боитесь коммунистической символики!
Наверно, это Вам УНП такое задание дала – вызвать у людей отвращение к красному флагу, к советским вождям и т.д. и т.п.? Ну, что ж, вызывайте.
Только я Вам хочу сказать, что многим простым людям Украины глубоко начихать на любую символику и на Ваши призывы. Их сейчас больше волнует, как выжить в этой убогой стране.
Вот, например, The Epoch Time сообщает: «Понад шість із половиною мільйонів українців навчаються та працюють за межами Батьківщини. Про це повідомив Світовий Банк. Як ідеться в його цьогорічній доповіді, Україна – п’ята держава у світі за кількістю тих, хто шукає кращого життя за кордоном. Більше виїхали тільки з Мексики, Індії, Росії та Китаю. Активно зростає і відтік робочих рук з України, і відтік мізків. Кожен тридцятий українець, який має вищу освіту, мешкає зараз за кордоном».

А ещё был интересный опрос наших граждан, вот только не помню, кто его делал, но поверьте мне на слово, я не вру, так там был задан лишь один вопрос – «Если дать вам возможность уехать из Украины навсегда, вы б уехали?» 70% людей ответило «Да».
Так что, прежде всего людей волнует вопрос выживания, а не идеология и её символика.

Даже если взять Ваш сайт siver и посмотреть на то, что интересует его читателей, то мы увидим – больше всего у них вызывает интерес к таким темам:

ФОТО дня: Японська трагедія – 1136 читателей
Рослина, яка нищить рак – 517 читателей
Впав літак...ФОТО - 514
Росія розпадеться -- Борис Стомахін – 490
Хліб вже за 4 гривні? - 484
Японський землетрус скоротив земну добу! - 463
Чернігів розташований на вулканах! – 419
Пенсійна реформа. Коли на пенсію «силовикам»? - 372
Викриття лукавого Шустера - 366
Патріарх натякнув на кінець світу – 355
Зупинити терор ЖКГ! - 267
ФОТОподорож: міні-садиби, екстрім-містечко та інші принади Чернігова – 264
и т. д.

А вот другие темы, которые мало интересуют читателей – это темы символики, названий улиц, продажи земли, учебников истории…

Червоні прапори на 9 травня протизаконні – 84 читателя
Земля уже належить олігархам! – 100 читателей
УНП вимагає виключити з навчального процесу «радянський» підручник з історії України і звільнити його натхненника - 89
Москва допитує українських читачів – 57
Громадський оргкомітет визначив пріоритети – 7

Делайте выводы сами. Лучше бы УНП помогла бедному народу выжить, может, тогда бы люди поверили ей.

avatar
5
taras1313, не будьте наївні.
Кількість читачів залежить в першу чергу від того чи поставлять підлеглі власника інформаційного ukr.net ту чи іншу інформацію на свій сайт, як новину по Чернігівській області, і як швидко її звідки прибере.
avatar
3
У мене таке враження, що автор публікації мешкає в якійсь іншій державі, але ніяк не в Україні, а то й взагалі, може, на якійсь іншій планеті?! Бо писати таку нісенітницю ("Символіка ... кличе народ до рабського, злиденного життя") - це ніщо інше, як відрив від сьогоднішніх реалій! Хіба більшість людей сьогодні живуть не в рабській і злиденній країні? Можливо, пан Соломаха якраз і не відчуває "людських" проблем, бо він вже давно заховався за ширму, яка переділяє різність і різкість верств населення, але як кажуть, то проблеми Соломахи та тих, хто відчуває ці проблеми в реально-повсякденному житті.
avatar
4
Мислячі і не дуже!
Шкода, що ВИ не розумієте (або не хочете): еклектика(хаос і поєднання непоєднаного)в голові людини дуже небезпечий стан!
А ВАМ не здається, що проблеми якими ВИ так піклуєтеся(за самих людей) породжені саме рабською, холуйською психологією і вірою у вождів більшості українців, яку так вправно вбили в навіть у гени пращури тих хто так рвучно захищає тоталітарні символи СРСР сьогодні?
Поки критична кількість людей (в першу чергу мисляча) не покінчить зі своєю рабською холуйською психологією і не почне боротися за свої і чужі права і свободи в цій країні, а не тікати за кордон, ні чого не зміниться на краще.
Раби не побудують іншого ладу, крім рабовласницького!
Потрібні вільні люди! А воля - наслідок свідомості і розуміння реальності, а не міфології.
Тож не заморожуйте мізки людям своєю триндотою про веселе і щастиве життя і дешеву ковбасу в СРСР і вторинність духовності людини перед "ковбасою".
avatar
6
не дай бог опинитися в тій країні ...
avatar