реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

"Сільська медицина: оптимізація чи ліквідація?"

Прес- клуб "Просвіта" (Чернігів, вул. Воровського, 10) запрошує журналістів на розмову з приводу реформування сільської медицини. Як відомо, більшість районних рад Чернігівщини прийняли рішення про перетворення дільничних лікарень в амбулаторії (фактично це означає їх закриття).

Про ситуацію розкажуть лікар Бахмацької міжрайонної протитуберкульозної лікарні, депутат обласної ради Микола Шимко та лікар Рубанківської дільничної лікарні (лікарня -- на фото) , голова Бахмацького районного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Олег Калиняк.

Прес-конференція відбудеться 30 серпня. Початок розмови о 11 годині.



Теги:медична реформа, Чернігів, прес- клуб Просвіта, Бахмач, сільська медицина


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Людей в селах меншає, тому й медицина сільська згортається.
Ви можете уявити собі сучасну лікарню в тому бараці, що на фото?
avatar
5
У Прилуках у військовому містечку сімейні лікарі, так у них навіть власного приміщення нема, частина виділила їм у санчастиніі крило без оренди. Але приїхали перевіряючі почали командира звинувачувати у корупції і лікарів виселили. І вони тимчасово, десь близько року перебували у Міському будинку офіцерів, і коли сестра носила племінника щомісяця важити та зріст міряти, то вони сантиметром міряли, бо не було чим! Ось Вам і сучасна лікарня з медичною реформою!
avatar
2
Не тільки можу уявити, а й сам її бачив там. А що значить сучасну -- з наворотами нікельованими? Та люди там раді, якщо фанендоскоп і кардіограф будуть -- чи їм поміряти тиск треба буде у Бахмач їхати?
avatar
3
Ті прилади, що Ви назвали, в амбулаторіях є.
avatar
4
Я назвав для прикладу, як найпростіші -- такою ж найпростішою є і дільнична лікарня. Але ж коли люди лікуються в своїй лікарні -- це і комфортніше, і дешевше... Зрештою, не забуваймо, що в основному це старі люди.
avatar
6
Пане Василю, згоден з Вами, що вводячи реформу влада не врахувала, як будуть старі люди добиратися до району, або матері з маленькими дітками! Й до того ж не зрозуміло навіщо було змінювати радянську систему охорони здоровя, адже вона була найкращою у світі, краще б вони її фінансувати почали нормально, а не на 81% від запланованого, як у цьому році!
avatar