реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Сибір треба гасити. Росію теж

Чому мовчить світ? Горить Сибір територією, як Бельгія. А світ мовчить. Якби горіла Бельгія - невже б мовчав?!

Нема чого злорадствувати - мовляв, так москалям і треба, бо це катастрофа планетарного масштабу. Зрештою, там і не москалі, а сибіряки. А горять лосі, ведмеді, козулі, олені, зайці, їжаки... Якщо від чорнобильської радіації портилося молоко у шведських корів - то думаєте, що від пожежі в Сибірі не постраждають Китай, Україна, вся Європа і половина Азії, коли вже Казахстан димом затягло?! А ви все про якісь московські протести в нікчемні десять тисяч ...

Те, що мовчить московська влада, а Путін спускається на дно (в прямому смислі слова теж - на дно моря) - це зрозуміло. Те, що на Москві, як і у війну, превалює жуковська думка "Бабы новых нарожают" (читай - "ліс сам наросте") - також не нове.

Нове те, що Москві треба зі сторони України, США, Норвегії, Казахстану, Японії запропонувати гасіння пожеж спільне. Якщо ж ні - брати території Росії під спільний контроль. За прикладом окупаційних зон Німеччини після розгрому Третього Рейху. Інакше ця Московія півсвіту спалить і скаже, що так і було.

Василь ЧЕПУРНИЙ

p.s. Слово Сибір я вживаю за Шевченком у жіночому роді: "Одна Сибір неісходима...". Уже - не тільки сходима, але й вигоріла.

Друге. Площа лісових пожеж в Сибіру і Якутії перевищила 2,5 мільйона гектарів, десятки міст накрив смог, шлейф диму дійшов до Казахстану. Ситуація вийшла з під контролю через рішення не гасити важкодоступні вогнища, оскільки це дорого.Близько 3 мільйонів гектарів лісу – загальна площа пожеж в Сибіру. Ця цифра практично дорівнює площі Бельгії, яка становить 30 688 км. Кв. Однак площа пожежі продовжує зростати.



Теги:пожежі, розпад Росії, Сибір, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Дядя ты зря опять не выпил галоперидол, рй зря, сейчас санитары приедут
avatar