реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Щорський район очікує зонінг: Олександра Кужель

Використовувати повністю унікальне положення прикордонних районів, природні ресурси для їх же розвитку, порадила під час круглого столу у Щорсі заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель.

24 березня політик перебувала з робочим візитом у Чернігівській області, де взяла участь у круглому столі на тему «Проблеми прикордонних районів Чернігівської області», який пройшов у приміщенні Вищого професійного училища лісового господарства міста Щорс. На в’їзді до райцентра Олександру Володимирівну з квітами зустрічав заступник Щорського міського голови Олег Ясенчук.
Гостя поділилася своїми враженнями від нашого краю:
- «Велике захоплення у мене викликають дерев’яні будинки вздовж дороги, помітно, що багато з них споруджені ще на початку минулого століття. Щоправда, внаслідок стану доріг і відсутності інфраструктури у мене складається враження, що ніби й не було тут 20-ти років незалежності. І взагалі, Чернігівщина близька мені, тут помер мій духовний отець».
Потому, напередодні наради, гостя на ділянці біля училища посадила ялину.
- «У свій час територія карпатського Буковеля, була економічно нерозвинутою. - розповіла як приклад під час круглого столу Олександра Кужель, - Після того як місцева влада провела дослідження, всім стало зрозуміло, в якому напрямку потрібно рухатися далі. Через деякий час там з’явилися гірськолижні курорти на рівні європейських з відповідною фінансовою віддачею. Якби там, наприклад, були збудовані лісорозробні підприємства, успіх був би не таким».
Тож наприкінці зустрічі було домовлено, що місцева влада проведе зонінг (аналіз, визначення сильних та слабких сторін, економічні можливості) території Щорського району, а потім, згідно отриманих результатів, свої рекомендації нададуть експерти «Сильної України».
Окрім проблем конкретної території Олександра Кужель торкнулася і загальних проблем у роботі українських митників: зокрема, корупції у системі, визначення цін на ввезену до Україну продукцію, що не передбачено «Європейським митним кодексом», тотальних перевірок вантажів компаній-перевізників окрім 4-х «недоторканих», згідно листа СБУ, що призведе до фактичного блокування роботи митниці.
«Виходить, той, хто не вступає в корупційні схеми, заздалегідь винен, його вантажі вже простоюють, вже накопичуються збитки,- заявила Олександра Кужель».
Окрім того, учасники обговорили проект реформування митної системи, проблеми будівництва соціального житла та доріг у Щорсі. Також заступник голови «Сильної України» провела зустріч з партійним активом області, на якій був присутній голова Бюро Чернігівської обласної організації Політичної партії «Сильна Україна» Максим Городній, керівник Чернігівського обласного секретаріату партії Владислав Мозговий та керівники районних організацій області.
Олександр ЯСЕНЧУК

Олександр ЯСЕНЧУК






Коментарі (0)
avatar