реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Щоб не ганьбили Сіверський край

Чернігівська обласна рада після скандалів з розорюванням прибережної смуги біля Десни ініціювала перевірку діяльності фермерського господарства "Сіверський край" на земельних паях у селі Бірківка Менського району.

Як повідомив заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур, перевірка показала, що діями господарства щодо розорювання земельних ділянок здійснено відхилення від затвердженого проекту землеустрою. Плюс до цього багато власників паїв виявили бажання розірвати договори оренди з цим господарством, оскільки воно самовільно змінило вид угідь з сіножатей на ріллю.

В обласній раді відбулася зустріч зацікавлених сторін, під час якої вирішено рекомендувати фермерському господарству припинити у Бірківці будь-яку господарську діяльність до усунення невідповідностей із законодавством. Проте вже розорано майже 200 гектарів придеснянського лугу! Рада сподівається, що поліція вживе відповідних заходів. До Держгеокадастру пішла пропозиція здійснити повну перевірку вимог додержання законодавства у сферах використання та охорони земель...

Нагадаю, що відповідно до чинного законодавства господарська діяльність за 100 метрів від берега великої річки, якою є і Десна, заборонена. Чому ж цього не помічають правоохоронці, а для того щоб побачили, треба скандалити селянам та засідати в облраді?

Минулого року цей же фермер розорав придеснянські луки біля села Локнисте Менського району, у тому числі і паї тих селян, які з ним договорів не укладали. Був великий шум, але компенсацію люди досі не отримали. Натомість цей фермер змінив назву господарства і вже під новою вивіскою продовжує стару практику нищення річки, лугів і людських паїв.
"Голос України"



Теги:Чернігівська обласна рада, Сосниця. Шитіков, Бірківка, розорювання лугів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar