реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Що з Україною

Замовляючи вже втретє книжки, жінка з Єкатеринбурга сказала:
«Знаєте, в нас усе частіше можна почути: «Українці би такого не потерпіли». Поясніть кількома словами, що відбувається в Україні?»

«Якщо кількома словами – народження нового божого народу».
«Чому ж тоді Росія і Захід так непокояться цим?»

«Тому, що ми перервали одним мертвий, а іншим солодкий сон. І завдяки Україні Росія і Захід прокинулися в іншому світі. В тривожній реальності. Нам було до цього страшно, а тепер страшно їм».

«І що далі?»
«Переустрій світу, він почався з України. Росія, в останній агонії, знову хапатиметься за свої три рятівні кола – шовінізм, православіє і народництво (формула "русского духа", виведена напівукраїнцем Достоєвским). Але це не врятує, бо підросло нове покоління, яке не розуміє ці «скрепи», а ще менше їх потребують неслов’янські народи Росії… Захід, дещо розслаблений після холодної війни, знову активно буде згуртовуватися і посилювати Україну. Бо вона стала частиною Заходу, можливо, найбільш готовою до нового розвитку, з величезним запасом кінетичної енергії. І, можливо, побудова нової парадигми "Руського світу" може знову початися саме з України-Русі. Як це було колись... »

«Але ж у вас там таке твориться…»
«Головне – що твориться. Що це вже не солодкий і не мертвий сон. Це світанок оновленого духа...»
"Збирання попілинок".

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ



Теги:Мирослав Дочинець, Україна - Росія, Єкатеринбург


Читайте також



Коментарі (0)
avatar