реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Що з Атрошенком відбувається?

Як це розуміти? У Чернігові до питання перейменування вулиць повернуться після перемоги. Про це міський голова Владислав Атрошенко розповів в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"Такі сигнали від міст важливі. Ми проводимо суспільне обговорення, і це питання турбує людей. Та оскільки війна ще триває, а зміна назв вулиць потягне за собою клопоти для людей — зміну паспортних даних, реєстрації, особових карток із надавачами послуг, а заміна цих бланків буде не безкоштовна і займе багато часу, ми повернемося до цього питання після перемоги. Обов’язково", – сказав Атрошенко.

По-перше. Для перемоги не потрібні заміни назв Московської, Костромської, сталінських генералів і всяких російських зой космодем'янських?

По-друге. Чому міський голова поширює обивательську неправду про клопоти при зміні назв, якщо при декомунізації було перейменовано 118 вулиць і ЖОДНИХ проблем зі зміною адрес не виникло (наприклад, ЦНАП автоматично вносив нові назви у документи при купівлі будинку тощо)?

По-третє. То виходить, що це не якісь чиновники, а сам міський голова гальмує перейменування вулиць? Коли навіть у зрусифікованому Харкові проросійський Тєрєхов перейменовує....
Що з Атрошенком відбувається?

Василь ЧЕПУРНИЙ





Коментарі (1)
avatar
0
1
Формально, претензії до п. Атрошенка є безпіставними. Процедура перейменувань вимагає громадських слухань. В умовах воєнного стану це не є можливим. А без результатів громадських слухань міський голова не може зробити подання до міської ради про перейменування.
Однак, нічого не перешкоджає запустити цей процес, завершення якого можливе після скасування воєнного стану.
Бажані також зміни до ЗУ "Про присвоєння власних назв...", які б уможливили завершення цього процесу за наявних обставин. Це вже питання до ВРУ та до суб'єктів подання таких змін.
avatar