реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Що нам Росія? Самі бензин зробити можемо...

Управлінням СБ України в Чернігівській області викрито факт протиправної діяльності в паливно-енергетичному комплексі регіону.

Встановлено, що група мешканців м. Прилук налагодила підпільне виробництво пального, використовуючи при цьому газовий бензин сумнівного походження та інші компоненти, які закуповувалися за готівку без відображення операцій у бухгалтерських документах. Отримане кустарним шляхом пальне низької якості підприємці збували за допомогою приватного підприємства, яке не сплачувало акцизний збір за вироблену продукцію.

Таким чином, тільки протягом останніх трьох місяців було вироблено та реалізовано близько 28 тис. літрів пального на загальну суму понад 100 тис. грн. Отримані кошти організатори підпільного виробництва використали для господарських потреб комерційного підприємства.

Співробітники спецслужби припинили діяльність учасників злочинної групи під час спроби реалізації виготовленої партії бензину в кількості майже 2,5 тис. літрів на адресу одного з вітчизняних підприємств. У результаті дослідження фахівцями зразків нафтопродукту, який виробляли зловмисники, встановлено, що він не відповідає вимогам стандартів.

На даний час стосовного одного з організаторів нелегального виробництва Управлінням СБУ порушено кримінальну справу за ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів) та ч.1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Прес-група Управління СБУ






Коментарі (0)
avatar