реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Шахраї привласнювали землю. Хто з нардепів за ними?

За процесуального керівництва Чернігівської обласної та Прилуцької окружної прокуратур повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах, використанні завідомо підроблених документів та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, місцева жителька, будучи сертифікованим інженером-землевпорядником, організувала та налагодила схему незаконного заволодіння земельними ділянками, які знаходяться на території Прилуцького району, Чернігівської області. Усвідомлюючи складність одноособового вчинення задуманого, вона залучила державного кадастрового реєстратора та державного реєстратора однієї з територіальних громад району, які чітко виконували її вказівки.

Використовуючи підроблені накази Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області та знаючи про право громадян на безоплатну приватизацію земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, підозрювані здійснили оформлення на підставних осіб права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Зловмисникам вдалося заволодіти 7 земельними ділянками та продати їх місцевим фермерам, завдавши тим самим збитків державі на суму майже 400 тис. грн.

Наразі організаторці злочинної схеми обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вживаються заходи щодо встановлення інших епізодів злочинної діяльності організованої групи.



Теги:прокуратура Чернігівської області, шахраї, Прилуки, продаж землі


Читайте також






Коментарі (0)
avatar