реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Сезон раків: скільки світу - стільки й дива!

У Фінляндії розпочався сезон лову раків, який триватиме до кінця жовтня. Це означає, що у всіх ресторанах країни з'являться традиційні страви з цих прісноводних членистоногих. Також свіжих раків можна буде купити на ярмарках, де встановлюються спеціальні котли для їх варіння.

На честь цих мешканців місцевих водойм, до яких фіни ставляться з особливою любов'ю, в країні проходять справжні бенкети. Хрустіти і бруднитися раками у Фінляндії не забороняється - столи та одяг заздалегідь покриваються серветками, і улюблений делікатес можна їсти руками, використовуючи невеликий ніж.

Цього року у Фінляндії очікується улов 8-10 мільйонів раків. Центрами їх видобутку в даний час вважаються регіони Пірканмаа і Хяме, де в останні роки видобувають основну частину всього улову країни.

Паралельно сезон раків починається і в сусідній Швеції. Традиційно їх відварюють у підсоленій воді з насіннєвим кропом. Страви з них у ресторанах країни супроводжуються сиром Вестерботтен, пивом і шнапсом. Ловити раків у Швеції можна до кінця вересня. Про це повідомив сайт http://www.autotravel.ua/



Теги:Фінляндія, подорожі, Швеція, раки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar