реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Села запрошують переселенців

Цьогоріч на Чернігівщині заплановано закриття 10 малокомплектних шкіл, де навчається менше 25 дітей. І щоб хто не говорив про якість навчання і про шкільні автобуси, які возитимуть дітей у більші села, всім зрозуміло: закриття школи – прямий шлях до загибелі села.

Тож у ряді сіл оголошують заклики до переселенців із зони АТО, які мають дітей.

— У нас навчається 26 учнів. Школа хороша, село красиве, — розповідає Валентина Міщенко, директор Сидорівської школи Борзнянського району. — Для сімей, які погодяться переїхати, ми вже підшукали три будинки.

Щоправда, переселенці не хочуть їхати жити у хати 1950-х років побудови, а воліють мати і ванну і туалет у хаті. Щоб не самим робити, адже це, крім вміння, потребує ще й значних коштів.

Кобзар- лірник, народний артист України Василь Нечепа, який здійснює свій грандіозний концертний тур з нагоди ювілею Івана Франка, знайшов найменшу школу на Чернігівщині – у селі Хотіївка Семенівського району, недалеко від українсько- російського кордону. Тут навчаються всього 4 дітей. Щоправда, у дитсадку діточок 11.

«Я уже і з депутатами раджуся. Може є переселенці з дітьми? Може якихось інвесторів шукати для таких сіл? – питає народний артист Василь Нечепа. - Я давно пропоную для сіл шукати промисел виробництва шовку. Поставити перемотні цехи, засадити поля шовковицею і шовкопряд буде збагачувати працьовитих, талановитих, співучих українців. Треба щось робити. Які прекрасні люди живуть в українських селах!»

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область. "Голос України"

На фото, наданому Василем Нечепою, він виступає у Хотіївській школі Семенівського району.



Теги:переселенці, закриття шкіл, Хотіївка, Василь Нечепа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar