реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

РПЦ в Україні не місце!

У ході російсько-української війни Російська православна церква виявила себе як організація, яка безпосередньо бере участь у воєнних злочинах та геноциді українців, разом із путінськими політиками і злочинцями-військовими.

Маємо всі свідчення, журналістські розслідування і докази про безпосередню участь рпц у депортації українських громадян до Росії, примусовому розміщенні на території своїх приходів, перешкоджанні виїзду в інші країни. Це – прямі злочини проти українців, тортури та порушення прав і свобод людини.

Предстоятель РПЦ Кіріл (Владімір Гундяєв) неодноразово підтримував злочини рф проти нашої держави, публічно «благословляючи» агресорів.

Ми закликаємо світ застосувати санкції проти РПЦ як організації – посібника тероризму і співучасника геноциду, а також проти її предстоятеля – Владаміра Гундяєва («Кіріла») і інших представників керівництва.
Сьогодні є всі підстави накласти арешт на майно і рахунки РПЦ і її керівництва, які знаходяться за межами РФ, і передбачити механізм спрямування їх для покриття витрат відбудови України. І це має бути зроблено негайно.
Україна має показати приклад, неухильно виконуючи положення уже прийнятих законів:

✅ Про обов‘язок московської церкви офіційно, в назві повідомляти про належність до Москви і не дурити людей;

✅ Про боротьбу з колабораціонізмом і поширенням меседжів ворога – проти конкретних священнослужителів, у тому числі і високого рангу, які співпрацюють з агресором або поширюють ворожу отруту в уми людей;

✅ Про недопущення перешкоджань у об‘єднанні громад у Православній церкві України.
Маємо зробити все, щоб служителі російської церкви, які виправдовують геноцид і беруть в ньому участь, відповіли перед судом людським перед тим, як їх засудить Суд Божий.

Петро ПОРОШЕНКО



Теги:УПЦ МП, Національна безпека, патріарх Кирил, РПЦ, Петро Порошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar