реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Розпад Росії: Карфаген має бути зруйнований!

Повз увагу українських медіа пройшла подія, яка заслуговує на пильну увагу, якби у нас були не "єдиний марафон", а проукраїнські відповідальні медіа...

Отже, у Брюсселі, у приміщенні Європарламенту, 31 січня пройшов 5 форум вільних народів пост- Росії. Він особливий тим, що представники 5 регіонів оголосили про проведення онлайн- референдумів про вихід зі складу РФ. Так, онлайн є онлайн, але, як кажуть московити, ліха бєда - начало...

У Форумі взяли участь представники татарського, башкортського, чеченського, бурятського, ойрат-калмицького, карельського народів та інших регіонів. Представники регіонів заявили, що майбутнє кожного звільненого народу та регіону має вирішуватись самим народом та регіоном на основі принципу самовизначення нації аж до сецесії та інших загальновизнаних норм міжнародного права.

"Досить годувати Москву!" - головний лейтмотив Форуму.

Лідер Чеченської Республіки Ічкерія Ахмед Закаєв закликав до відродження Гірської республіки, яка в 1918-1919 роках була проголошена на просторі сучасних Чечні, Дагестану, Інгушетії, Осетії, Карачаєво-Балкарії, Кабардино-Черкесії. Башкир Руслан Габбасов запропонував сформувати Раду національних та регіональних рухів при Євросоюзі, що дозволить координувати зусилля з європейськими партнерами та реалізувати спільні проєкти з російською опозицією. Юлія Файзрахманова з Татарстану висунула ідею створення національного татарського батальйону, який бився на боці України у війні з Росією. Вона також зачитала промову голови Всетатарського громадського центру Фаріта Закієва, який не зміг бути присутнім на Форумі. Головна пропозиція Закієва – визнати незалежність Татарстану на підставі результатів референдуму 21 березня 1992 року.

Онлайн- референдуми проведуть представники Інгрії (Ленінградська область), Кьонігсбергу (Калініград), Кубані, Сибіру та Уралу.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, розпад Росії, татарстан, форум вільних народів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar