реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Рожевощокого фарисея фінансував росіянин

Виборчу кампанію спікера Палати представників США Майка Джонсона у 2018 році спонсорував власник Тульського патронного заводу Костянтин Ніколаєв, пише Newsweek.

Видання повідомляє, що у 2018 році група росіян змогла пожертвувати гроші Джонсону на виборчу кампанію в Луїзіані, яку він у підсумку виграв, оскільки гроші проходили через техаську компанію American Ethane.

Хоча співзасновником American Ethane був американець Джон Хоутлінг, на той момент вона на 88% належала трьом громадянам країни-агресора: Костянтину Ніколаєву, Михайлу Юр'єву та Андрію Кунатбаєву. Ніколаєв відомий як високопоставлений союзник російського диктатора Володимира Путіна.

Раніше представник Джонсона заявляв, що кампанія повернула гроші, передані їй компанією American Ethane, щойно «ознайомилася із ситуацією».

При цьому не було жодних ознак того, що передвиборчий штаб Джонсона навмисне порушив федеральний закон, який забороняє кампаніям свідомо приймати пожертви від корпорації, яка перебуває в іноземній власності.

52-річний Ніколаєв раніше обіймав посаду міністра транспорту РФ. Йому і двом його партнерам наразі належить третина компанії Globaltrans, найбільшого приватного оператора залізничних перевезень у Росії. До цього він працював у сфері залізничних перевезень і портового бізнесу.

Він також є співвласником Тульського патронного заводу, який постачав боєприпаси для російських військ під час вторгнення в Україну.

Джонсон всіляко гальмує голосування у Палаті представників США щодо допомоги Україні.



Теги:широка війна, Україна - США, агенти Москви, Майк Джонсон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar