реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Розгон ЄвроМайдану: суд повернув обвинувачувальний акт прокурору

8 квітня 2015 року суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Стебліна А.В. керуючись ст. ст. 291, 314 КПУ України ухвалив повернути прокурору Чернігівської області обвинувальний акт у кримінальному впровадженні за обвинуваченням судового виконавця Рокоча А.А. у вчиненні кримінальних правопорушень ст.ст. 340, 364 ч. 1 ККУ при розгоні Чернігівського ЄвроМайдану 25 листопада 2013 року, як такий, що не відповідає вимогам діючого кримінально-процесуального законодавства з таких підстав:

1. В обвинувачувальному акті "відсутні дані про місце народження потерпілих Тавлуй С.В., Сергеєнко В.О., Соломахи С.В. та Жимолостовой С.К., а також повні відомості щодо представників потерпілих."

2. В обвинувачувальний акті "фактично відсутні дані про місце вчинення кримінального правопорушення, що позбавляє суд можливості вирішити питання про підсудність даного кримінального провадження", бо не вказано фактичну адресу знаходження скверу імені Попудренка в м.Чернігові, що "позбавляє суд можливості вирішити питання про підсудність кримінального провадження."

3. В обвинувачувальний акт не містить конкретного формулювання в чому полягає узурпація влади колишнім Президентом України Януковичем В.Ф. і яким чином Рокач А.В. сприяв цьому та в інтересах яких третіх осіб він діяв.

Вказані недоліки на думку судді унеможливлюють "призначення кримінального провадження до судового розгляну, оскільки позбавляє суд можливості в подальшому при судовому розгляді роз'ясняти обвинуваченому суть пред'явленого обвинівачення, а сторону захисту - можливості захищатися від пред'явленого обвинувачення."

Ухвала Деснянського районного суду м.Чернігова від 8 квітня 2015 року у справі №750/2069/к може бути оскаржена до апеляційного суду Чернігівської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Прес-служба Чернігівської обласної організації НРУ












Коментарі (1)
avatar
1
Система себе захищає!
avatar