реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Розгін блокади почався?

Влада зробила спробу розігнати блокаду торгівлі з окупованими територіями. Штаб блокади 13 березня повідомив, що невідомі вдерлися до редуту "16 добровольчого батальйону" у Кривому Торці на БТРах.

У СБУ, натомість, заявили, що не штурмують блокадників, а борються з диверсантами.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в ході операції силовиків було затримано 46 осіб і вони знаходяться у Торецькому райвідділку поліції.

Після розгону транспортної блокади на Донбасі (16 редут) обірвався зв’язок із сіверським патріотом, депутатом Ніжинської міськради Константином Смалієм. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат України Анна Романова. «Костя разом з іншими небайдужими та мужніми ніжинцями протистояв «торгівлі на крові» у Бахмуті. Депутати нашої фракції у Верховній Раді вимагають від Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайного звільнення та повернення усіх затриманих», — заявила Анна Романова.

У Києві відбувся мітинг за участі приблизно півтисячі осіб з протестом проти розгону блокадників. Наразі відомо, що всі затримані звільнені.
У Вінниці відбулася найяскравіша акція протесту. Біля будівлі СБУ мітингувальники запалили шини, вимагаючи звільнити сімох мешканців Вінниччини, затриманих на редуті блокувальників у Кривому Торці. Активісти пообіцяли, що якщо до ранку блокувальників не звільнять, то вони проведуть акцію протесту під будівлею Вінницької ОДА і заблокують фабрику "Рошен" у місті. Вінничани вийшли на акцію протесту проти затримання противників торгівлі з окупантами. З пікетувальниками зустрівся перший заступника начальника СБУ та повідомив, що всіх затриманих учасників блокади відпустили.

У Чернівцях волонтери і активісти зібралися для того, щоб висловити протест з приводу розгону блокади ОРДЛО та скоординувати подальші спільні дії. Основна вимога – скликання позачергової сесії обласної ради, щоб місцева влада підтримала позицію активістів з приводу недопущення торгівлі з терористами, а також вирішила питання щодо забезпечення енергетичної незалежності. Рівне Під Рівненською ОДА активісти теж запалили шини на знак протесту проти розгону блокувальників у Кривому Торці. Вони також зайшли до будівлі ОДА і висунули наступні вимоги: негайно скликати позачергову сесію облради, відпустити затриманих блокувальників, прийняти закон про заборону торгівлі з ОРДЛО та притягнути до відповідальності тих, хто віддав наказ на штурм редуту блокадників.



Теги:Самопоміч, Торець, блокада, торгівля з ОРДЛО, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar