реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Російський шпигун отримав вирок

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав інформатор спецслужб рф, який збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ та критичну інфраструктуру у прикордонні.

Контррозвідники СБУ затримали ворожого агента у вересні минулого року. За даними слідства він збирав інформацію про чисельність особового складу та наявність військової техніки ЗСУ.

Крім того, зловмисник, за завданням ворожих спецслужб, виготовляв детальні план-схеми блокпостів та позначав їх координати.

Про виконання ворожих завдань інформатор «звітував» кураторам в анонімному чаті. Щоб приховати злочинну діяльність, він одразу видаляв усі повідомлення після кожного «сеансу» зв’язку з окупантами.

Розвідувальні дані потрібні були спецслужбам рф для підготовки ракетних атак по регіону.
Співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні дії поплічника окупантів і затримали його за місцем проживання.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч.3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Йому призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.



Теги:СБУ, Шпигун, російсьо - українська війна


Читайте також






Коментарі (0)
avatar