реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Росія збирає уламки супутника

Під Новосибірськом виявлені ще три уламки супутника Меридіан, який впав у кінці минулого року.

За словами головного спеціаліста у справах ГО та НС Ординського району Новосибірської області Анатолія Ряснянського, на даний час виявлено вже 16 фрагментів супутника.

"Три нових фрагменти знайдені в населеному пункті Ординське, що за 100 кілометрів від Новосибірська. Їх виявили 4 та 5 січня", - сказав Ряснянський.

Він заявив, що, два фрагменти знайдені у межах житлових будинків - один впав на теплицю, інший - у двір житлового будинку. Третій фрагмент знайдений на території місцевого парку.

Фрагменти евакуювали в місцевий відділ внутрішніх справ, попередньо перевіривши на шкідливий вплив. Перевищення показників рівня радіації не виявлено, повідомив співрозмовник.

Раніше в Ординському районі було виявлено 13 фрагментів супутника. Один із них упав на житловий будинок у селищі Вагайцево за адресою вулиця Космонавтів, 5, пробивши дах будинку. Ще один упав на сарай із вугіллям іншого сільського жителя.

Найбільші уламки - два паливні баки, розмірами яких становлять близько 1,5 метра - знайшли мисливці у лісі далеко від населених пунктів.

Передбачається, що уламки супутника, можливо, впали і на територію іншого району Новосибірської області - Чулимського, який межує з Ординським районом, повідомив раніше РІА Новости голова Чулимського району Олександр Артемченко.

За його словами, у день запуску супутника з космодрому Плесецьк мешканці одразу кількох сіл району бачили падіння кілька об'єктів, що світилися, після чого стався сильний хлопок, схожий на вибух. У вікнах будинків від цього затремтіло скло. Адміністрація Чулимського району визначила приблизну територію, куди могли впасти уламки - це далеко від населених пунктів. Туди поки що ніхто не виїжджав.

Нагадаємо, що супутник Меридіан не вийшов на розрахункову орбіту під час запуску 23 грудня.Відголос



Теги:військова могутність Росії, космічні аварії, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar