реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Рояль і квартира визнані найціннішими передноворічними подарунками

Рояль всесвітньо знаменитої фірми Steinway&Sons отримала чернігівська музична школа № 1 імені С. Вільконського. Це єдиний в обласному центрі концертний інструмент такого класу, грати на якому бажають майже всі музиканти світу. Виготовлення його займає кілька років, адреса виробника – Німеччина, Гамбург.

Вартість роялю – 4,6 мільйона гривень і придбаний він за кошти міського бюджету. Міський голова Владислав Атрошенко на представленні музичного інструменту у школі сказав: «Дуже важко приймалося це рішення з огляду на багато факторів. Але наявністю подібного інструмента у музичній школі вирішуватиме дві задачі – підніматиме наше місто ще на одну планку, як культурне місто, бо не у всіх обласних центрах є подібного рівня музичні інструменти. По-друге, ми приваблюватимемо потік тих, хто приїжджатиме до Чернігова».

Заслужений артист України, викладач Чернігівського музичного коледжу ім. Ревуцького Геннадій Дем’янчук зауважив, що з покупки такого роялю в перспективі розпочнеться відродження Чернігова, як міста фестивального, як міста, яке будуть відвідувати видатні музиканти, і на сценах якого відбуватимуться події, які будуть цікавити не тільки Чернігів, а й Київ. Артист одним із перших сів за новий рояль та зіграв кілька мелодій.

А в Семенівці, прикордонному містечку Стародубщини, інша радість – місцева влада викупила та подарувала двокімнатну квартиру терапевту Яні Тищенко, яка цього року приїхала працювати до міської лікарні. Ключі та ордер від квартири вручив міський голова Сергій Деденко.

«У нас уже стало доброю традицією кожного року дарувати медикам квартири», - сказав міський голова Семенівки.

Василь ЧЕПУРНИЙ. "Голос України"



Теги:Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, Семенівка, Сергій Деденко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar