реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Релігійний референдум

Здається, народ проголосував - яку церкву хоче. І навіть розібрався де церква українська, а де московська, хоч і маскується вивіскою "УПЦ".

Про Чернігів знають усі - особливо промовистим є маса народу біля Катерининської церкви і жменька біля Спаського собору. Бо перша - українська, а друга - поки що московська. До церкви святих князя Михайла і боярина Федора черга на освячення великодніх кошиків стояла мало не від "Старого Чернігова" , тобто кілометра півтора... Бо українська церква...

А ось у мережі фото з інших місцин північної (тобто більш русифікованої) Чернігівщини.

Сосниця. Там нема української церкви, тільки російська. Але наш священник о. Нестор Назаров служив біля нічийної каплички - людей було більше, ніж у змосковленій церкві. Видать, треба громаді вирішувати питання - чи переводити існуючі храм у ПЦУ чи будувати...

Отець Роман Кривко, настоятель церкви в Батурині, благочинний, на човні добирався до вірних у Короп, де біля Іллінської церкви зібралися ті, хто хотів святити паски тільки в українській церкві. Картина майже, як у "Зачарованій Десні" - тільки й того, що вірні не сиділи на солом'яних стріхах.

У Сновську о. Максим Щербина освятив паски для мешканців міста, яких було також тут незвично багато.

У Лукашівці - це фото агенції Рейтер - до розбитого рашистами храму приїхали люди на освячення навіть з навколишніх сіл, бо наяву побачили руzzкій мір і тому не хочуть молитися у російській церкві.

Переможемо!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:пцу, паска, Василь Чепурний, Лукашівка, Спаський собор, Сновськ, Сосниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar