реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Реки сябров" потечуть у Гомелі

Важлива подія в житті України та Білорусі очікується восени 2018 року – потужний Форум для пожвавлення й налагодження торговельно-економічних відносин між регіонами обох країн, який відбудеться 25 жовтня у Гомелі. Передбачається проведення ділових переговорів між представниками українських та білоруських компаній, обговорення напрямків співпраці у сферах освіти, науки й технологій, у туристичній галузі, механізмів транскордонного співробітництва. Наразі вже розпочалася активна підготовка до цього представницького заходу за участі урядовців, політиків, бізнесменів.

Вражаючими обіцяють бути й культурно-розважальні заходи для учасників та гостей Форуму. Зокрема, концертну програму готує відомий білоруський режисер масових театралізованих заходів, у тому числі міжнародного рівня, заслужений працівник культури Республіки Білорусь Петро Свердлов. 17 травня 2018 року режисер відвідав Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм для ознайомлення з творчими колективами та можливостями їхньої участі у спільному концерті. Петро Свердлов відкрив деякі творчі задуми майбутньої постановки. Це буде «Концерт Дружби» за участі українських та білоруських колективів та виконавців. Відповідно програму вестимуть артисти від обох країн, білоруські пісні виконуватимуть українські співаки, а українські пісні лунатимуть у виконанні білорусів. Вокально-хореографічна постановка з промовистою назвою «Реки сябров», де пролунають символічні композиції «Бацька Неман» та «Реве та стогне Дніпр широкий», відкриє концерт. Звісно, у Петра Свердлова безліч інших інтригуючих ідей, втілення яких обіцяє яскраві й незабутні враження від «Концерту Дружби».

Співпраця Гомеля та Чернігова продовжує розвиватися. Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм демонструє у цьому напрямку активність та ефективну діяльність. Культурні й мистецькі зв’язки – найкраща платформа для зміцнення дружби й довіри, що створює сприятливий клімат для розвитку бізнесу й економічного співробітництва.

Віра ЛОБАНОВСЬКА



Теги:Україна - Білорусь, Гомель, Чернігівська філармонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar