реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Редактора "Калмикії" заарештували за статтю про Крим

Головний редактор "Сучасної Калмикії " був затриманий правоохоронцями за статтю з альтернативним думкою про ситуацію навколо Криму

Головний редактор газети "Сучасна Калмикія" Валерій Бадмаєв повідомив "Новій газеті", що напередодні кілька офіцерів поліції увірвалися в квартиру, де знаходився тираж свіжого номера видання. Газети були вилучені, а сам Бадмаєв – затриманий. Ніч він провів у відділі поліції.

За його словами, причиною стало звернення українського професора, опубліковане в газеті. "До адміністрації республіканського глави принесли сигнальний примірник з друкарні. Піднявся скандал через статтю по Криму. Після цього і прислали поліцію", - розповів Валерій Бадмаєв.

Звернення доктора політичних наук, професора Володимира Горбатенко до російських колег було надруковано на першій шпальті "Сучасної Калмикії". У ньому український вчений написав, що російськомовному населенню Криму ніхто не загрожує, і що російська влада скористалися гострим політичним моментом .

Як пояснив Бадмаєв, удень 14 березня він забрав з друкарні черговий номер. Оскільки офісу у газети немає, тираж був доставлений на квартиру голови калмицького відділення партії "Яблуко" Батра Боромангнаева . Увечері в квартирі з'явилися поліцейські, які увійшли без згоди господаря і не змогли показати санкцію суду на проникнення в житло. Жодних документів на вилучення тиражу поліція також не надала, однак попри це забрали 7000 примірників газети в невідомому напрямку, повідомляє " Новая газета". Головного редактора "Сучасної Калмикії" Валерія Бадмаева на ніч помістили в поліцейську клітку .Еспресо ТV



Теги:російська окупація, Калмикія, Крим, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar