реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Ранкові клопоти: синичкина ФОТОсесія

Думаю, сьогодні мені вибачать запізнення на роботу. Бо я зранку півгодини по всій тісній міській квартирі ловила… синицю. Спіймала.
Багатьом, мабуть, вже згадалися рядки з російської класики про те, як "ласточка с весною в сени к нам летит..." А у мене -- синиця. Ще такого клопоту не було. Як вона залетіла – невідомо. Зате я перед виходом на роботу аж трохи прилякнулася: на годиннику 8.45 і я вже майже на порозі. Аж бачу — на підвіконні поміж вазонів з квітами помітне якесь несподіване живе шарудіння. Що це? Підійшла ближче – ото чудо! -- жвава синиця енергійно стрибає по всіх кімнатних рослинах. А там же ж у мене не тільки лілія з толстянкою розчепірились, а ще й кактус голками настовбурчився!

От і почалися наші перегони з синичкою по всій квартирі! Вона літає. А я за нею -- слідом стрибаю. З фотоапаратом smile Добре, хоч акумулятори виявилися заряджені. Звичайно, пташка прудкіша за мене і вочевидь позувати й бути учасницею фотосесій ще не звикла -- весь час ворушилася, метушилася, вертіла головою, тріпала хвостом та крилами і з подивoм поглядала: що я буду далі робити. Вона на люстру – добре, під комп’ютерний стіл – ще терпимо. Найгірше було, коли синиця спурхнула по килиму під диван... Звідти було найважче її дістати.

Перегони закінчилися ловами і посадженням у корзину з лози.

Фу-у-х-х. Синиця в руках була (майже як у приказці). Що ж далі? Мені ж на роботу треба йти.

Поки записала фото на комп'ютер, синичка з накритої корзини зуміла звільнитися і почала знову метушитися у квартирному просторі. Все почалося спочатку...

А робочий день вже йде. А на вулиці мороз. Що робити?

Не була впевнена, що пташка настільки бадьора, що зможе самостійно вилетіти з мого третього поверху. Але ж треба спробувати і запропонувати...

Винесла спійману синичку в корзині на балкон. Відчинила рами. Що робитиме? Пташка стрибнула на край корзини, а тоді -- стрілою випурхнула зовні і -- миттю знеслася аж на дах будинку. Та ще й неймовірно верещала по дорозі. Напевне, їй буде що розказати колегам! Отже, весна справді йде!

А ще цікаво, що б цей візит означав. Може, прикмети якісь є для такої події?

Інеса ФТОМОВА

Фото автора







Теги:весна, Синичка, Інеса Фтомова


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Дуже цікава стаття cool
avatar