реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Рада оборони засідала у Десні

Десна - це не тільки річка, але й містечко, де розташований 169 навчальний центр сухопутних військ Збройних сил України. Тут голова Чернігівської обасної державної адміністрації Андрій Прокопенко провів виїзне засідання Ради оборони області.

Розглядалися питання про обстановку на державному кордоні, а на Чернігівщині він має один з найдовших відрізків із Російською Федерацією, але акцент робився на продовженні в області заходів з підготовки до ведення територіальної оборони.

Учасники засідання ознайомилися з матеріально-технічною базою, зразками озброєння, військової техніки 169 центру та тим, як практично відбувається підготовка танкістів, снайперів та інших військових спеціалістів.

«Особливо вразила школа снайперів, - каже голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.- Рівню підготовки та виконання завдань позаздрять найкращі армії світу. Зібраний унікальний колектив професіоналів-інструкторів. Про рівень фізичних навантажень, інтенсивності підготовки та підсумкових вимог може свідчити той факт, що з десятків слухачів, яких відбирають на курс, через три місяці сертифікат снайпера отримують одиниці». Приємно здивувала очільника області і українська гвинтівка UAR-10. «Набагато зручніша та приємніша, ніж СВД», - прокоментував Андрій Прокопенко.
"Голос України"



Теги:Чернігівська ОДА, територіальна оборона, російсько - українська війна, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar