реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Путін не дочитав біографії Геббельса - В'ятрович

Захоплення Путіна спадком Геббельса невипадкове, говорять аналітики. Втім, Президент Росії недовчив історію і забув, що головний нацистський пропагандист покінчив життя самогубством, аби не потрапити під міжнародний трибунал.

Директор Українського інституту національної пам’яті, історик Володимир В’ятрович прокоментував слова Президента Росії Владіміра Путіна, де той захоплюється талантами Йозефа Геббельса, райхсміністра народної освіти та пропаганди нацистської Німеччини.

«Висловлене Путіним захоплення талантами Йозефа Геббельса не випадкове. Путін не просто вивчав спадок головного нацистського пропагандиста, а в повній мірі використовує його в інформаційній війні проти України. Брехня, оперта на ще більшу брехню і поширена засобами масової інформації (тоді — радіо, газети, кіно; тепер ще й телебачення та Інтернет) стала головним інструментом впливу на суспільну свідомість.

Ефективність цієї технології велика — мільйони людей стають жертвами пропаганди, перетворюються у слухняних гвинтиків системи», — говорить відомий історик В’ятрович.

«Проте Владіміру Путіну не слід забувати: ця ефективність є короткотривалою, — нагадує директор Українського інституту національної пам’яті. — Успіхи Геббельса закінчилися самогубством, яке врятувало його від можливості опинитися на лаві підсудних міжнародного трибуналу».

Геббельс покінчив життя самогубством 1 травня 1945 року, за тиждень до капітуляції Нацистської Німеччини. Останніми людьми, для кого «таланти» Геббельса стали без перебільшення вбивчими, були його дружина та троє дітей. Нацистський міністр отруїв їх разом із собою.

Як відомо, днями Президент Росії Владімір Путін назвав Йозифа Геббельса талановитою людиною, яка досягає свого.

Український інститут національної пам’яті



Теги:геббельс, російсько- українська війна, УІНП, В'ятрович, КИСЕЛЬОВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar