реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Псевдоопозиціонер в дії? (доповнено)

Подібно до того, як не можна поєднати лід і вогонь, так сьогодні не можна сполучити на сьогодні владу та опозицію. Проте в умовах Чернігівщини це й процес нібито має місце. Виникає припущення чи то влада несправжня чи «опозиціонери» фальшиві.
14 липня святкували День села такі населені пункти Чернігівського району, як то – Жукотки, Старий Білоус і Павлівка.
Серед почесних гостей – закономірно були представники влади: заступники голови Чернігівської райдержадміністрації Горбань А.Т. – в Жукотках, голова Чернігівської райдержадміністрації Кудрик М. В, – в Старому Білоусі і Павлівці, голова Чернігівської районної ради Литвин М.Б. – Старому Білоусі. В усіх трьох селах був присутній і мав можливість виступати депутат Чернігівської обласної ради, ймовірний кандидат до Верховної Ради по виборчому округу №206 Владислав Анатолійович Атрошенко.
Кожного разу він, намагаючись завоювати симпатії селян, як написано в мудрих книгих з політтехнологій, ділився спогадами по своє дитинство, розповідав про шкільні канікули в селі у бабусі й дідуся. У політичній частині промови позиціонував себе як безпартійного та закликав звести всі партії до «одного місця», скаржився на те, що його переслідує опозиція, яка повинна боротися з Партією регіонів, а не з ним, безпартійним, з обуренням говорив про бездіяльність влади. Дивує те, що всі його слова спокійно вислуховували представники районної влади, вони ж члени саме тої партії, яку закликав нищити Владислав Анатолійович - «Партії регіонів».
Супроводжували пана Атрошенка відомі в Чернігівському районі своєю «конструктивною» діяльністю екс-заступник голови Чернігівської обласної ради Олег Олексійович Обушний та екс-начальник відділу освіти Чернігівської райдержадміністрації Олександр Олександрович Місюра.
Обидва, як і Владислав Атрошенко у свій час перебували при владі, обіцяли чернігівцям «покращення життя» і не виконали своїх обіцянок.
Напередодні, під час свята у селі Красному, пан Обушний та пан Мисюра були помічені під час роздачі продуктів харчування селянам від Владислава Атрошенка. По 100 гривень у конвертах з їх рук отримали члени колективів, що виступали на сцені.
У понеділок 16 липня, у селі Мньов Чернігівського району, мов той «чарівник на блакитному вертольоті», з’явився депутат райради Юрій Шпилька, який керував процесом поширення продуктів серед населення цього придніпровського села.
Ця ситуація повністю відповідає висновку громадської мережі «Опора» за результатами загальнонаціонального спостереження, парламентські вибори – 2012 року від 5 липня:
«Особливістю цього етапу виборів є те, що потенційні кандидати та партії здійснюють агітаційну діяльність, організовують вартісні заходи та витрачають кошти, джерела надходжень яких залишаються в тіні. Крім того, трендом кампанії є масова політична благодійність, яка має всі ознаки передвиборчого підкупу. Втім, до формальної дати початку замагань (30 липня 2012 року) будь-які порушення визначених законодавством стандартів поведінки кандидатів у виборчому процесі не несуть за собою правових наслідків. Така ситуація за не досить високого рівня культури серед політичних еліт провокує потенційних кандидатів на те, щоб повністю реалізувати всі інструменти та засоби недобросовісної конкуренції у передвиборчий період».

Джерело: Оксана СТЕЦЕНКО http://maidan.org.ua/2012/07/psevdoopozytsioner-v-diji/
У Іванівці місцеві жителі так і не змогли отримати продуктові "пайки" від депутата обласної ради та ймовірного кандидата по 206 виборчому округу Владислава Атрошенка. Про це повідомив сайт "Події і коментарі".

За словами селян, пообіді у центрі села з вантажівки почали роздавати обіцяні покунки з мукою та цукром. Однак через півгодини приїхали даішники та люди у цивільному. Не представившись, почали вимагати документи на товар, а згодом почали описувати майно. Селяни вимушені були піти ні з чим. Хоча дехто таки встиг отримати "пайки". Про це стало відомо ЧОЦ "Ініціатива" в рамках довготермінового сопостереження за виборчим процесом в Чернігівській області.

У людях у цивільному жителі Іванівки впізнали знайомі обличчя міліціонерів з районного відділу міліції. В тому числі і начальника райвідділу Бондаря.

Машину з товаром міліція опечатала і у супроводі кількох машин поїхала у напрямку Чернігова. Затримання пояснили начебто телефонним дзвінком, який надійшов у райвідділ. Хтось повідомийв, що Атрошенко роздає крадений товар. От і виїхали за викликом.




















>








Коментарі (8)
avatar
1
Вот это Олег Олексеевич дает!!! Разве 100 грн это подкуп?
avatar
7
Второзаконие, глава 16 , стих 19.
ВТОРАЯ РЕЧЬ МОИСЕЯ / Моисеево изложение главных постановлений и законов / Отправление правосудия / Судьи -
- НЕ ИЗВРАЩАЙ ЗАКОНА, НЕ СМОТРИ НА ЛИЦА И НЕ БЕРИ ДАРОВ, ИБО ДАРЫ ОСЛЕПЛЯЮТ ГЛАЗА МУДРЫХ И ПРЕВРАЩАЮТ ДЕЛО ПРАВЫХ;

На выборах - судьи все.
avatar
8
Нутром я все це, звичайно ж, відчував, але читати та осмислювати такі слова не довелося. Дякую.
avatar
2
Одні люди роблять другим людям добро. Люди це добро приймають з задоволенням і вдячністю.
Які тут можуть бути претензії? Робіть і ви людям добро, якщо можете.
avatar
3
Горяве, добро, благодійництво і цинічний політичний бізнес на цьому - речі не тотожні.
Був кращої думки щодо Вашої моральностію
avatar
4
А даремно Ви змінили свою думку про мою моральність.
Попробуйте критикнути мій коментар з точки зору християнина, а не політика, і Ваша думка щодо моєї моральності відновиться.
avatar
5
З точки зору християнина це не благодійність, а підкуп. Благодійність -- це коли зробити добро заради добра, а не вигоди. Та ще й так зробити, щоб права рука не знала що робить ліва...
avatar
6
Якщо підкріпите свою думку цитатою з Біблії, я Вашу думку прийму.
avatar