реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Проти содомії і за Христа виступив Вселенський Патріарх

+ ВАРФОЛОМІЙ

Милістю Божою архієпископ Константинополя-Нового Риму і Вселенський Патріарх

Усій Повноті церкви:


Благодать, милість, мир від Христа-Спасителя, народженого у Віфлеємі

Улюблені брати і сестри, діти в Господі,

«Бо дитя народилося нам, даний нам син»

(Ісая 9.5)


Багато століть тому Пророк передбачав і оголосив з ентузіазмом і радістю народження немовляти Ісуса від Приснодіви Марії. Природно, навіть тоді не існувало в період перепису Августа-Кесаря, навіть місця для безпечного проживання Святої Діви, яка несла на руках дитину від Святого Духа. Отже, Святий Йосип, як її наречений і захисник, зобов’язаний був вести її до печери, в печеру з тваринами, «для того, щоб народити дитину».

Небо і земля отримали її, пропонуючи в подяку своєму Творцеві: «ангели пропонували гімн, небеса-зірку, волхви подарунки; пастухи-чудо, земля-вертеп, пустеля печеру; ми, Матір Діву. Пастухи були зі стадом, захищаючи їх протягом всієї ночі, коли ангели були свідками Таємниці і в радості співали гімни Богові". (Від вечірні Різдва)

Солодкість Святої Ночі на Різдво знову охоплює світ. І в розпалі людської скорботи та болю, нескінченних криз, пристрасті і ненависті, занепокоєння і відчаю, вона представлена таємницею Втілення Божественного Слова, як справжне і своєчасне рішення. Він спускався, як Роса в області теплині всередині лона Діви Марії, щоб привести до праведності і миру світ. (Див. Пс. 71:7)

В тиші і спокою, в священну ніч на Різдво, Ісус Христос – істота, що не має початку, невидима, незбагненна, нематеріальна, з коли-небудь існуючих і те ж – виходить у Драму історії, будучи в плоті, незначний, простий, бідний і невідомий. У той же час він приходить як «Дивний, Радник, Бог кріпкий, Отець вічності, Князь миру». (Іс. 9:6) Дійсно, він приходить як людина, народжений від Діви Матері, щоб викупити цю складність гріха і дати вирішення тупикової ситуації, життя, судячи по Його благодаті та милості, забезпечуючи долі, цінність, зміст, а також зразкові ідеї і моделі для Долі людини.

Господь прийняв і освятив всю людську природу. Завжди вічний Бог зглянувся, щоб стати для нас ембріоном і бути в утробі Пресвятої Богородиці. При цьому, він як поважаючий людське життя від його ранньої стадії, вчив нас поважати все людське з його найраннього часу існування. Творець усього приходить народитися як немовля і від Діви. При цьому, він удостоєний як невинність і материнство, духовне і природне. «Зберігайте цнотливість, жінки, щоб стати вам матерями Христовими». Ось до чого закликає святитель Григорій Богослов (Проповідь XXXVIII на Хрещення, PG36.313A)

Отже, Господь призначив шлюб чоловіків і жінок в благословенну сім’ю. Інститут християнської сім’ї є клітина життя, і місце для духовного і фізичного здоров’я та розвитку дітей. Таким чином, різноманіття підтримки інституту сім’ї включає в себе зобов’язання церкви і відповідальність керівництва в кожній країні.

Для того, щоб дитина розвивалася здоровим і природнім чином, існує потреба в родині, де чоловік і жінка живуть в гармонії, як одне тіло, одне тіло і душа, підкоряючись один одному.

Ми впевнені, що все духовне і церковне, так само, як пильність старих пастухів, а також керівники нашого світу, дізналися і прийняли цю Божественну істину і реальність, в яку ми в черговий раз проголосили від Вселенського Патріархату в цей Різдвяний період. Ми всі повинні заохочувати створення і функціонування природних сімей, які можуть створювати громадяни, духовно здорових і радісних, сповнених почуття безпеки, де передбачені сильний захисник - батько, а також вихователька і любляча мати. Ми маємо потребу в сім’ях, де Бог міг знайти спокій. Ми запрошуємо і закликаємо всією повнотою нашої Святої Православної церкви, щоб жити в долі, яка є гідною їх покликання і зробити все можливе для підтримки інституту шлюбу.

Брати і сестри, «ніч минула, а день наблизився».(Рим. 13:12) Пастухи вже попрямували до Віфлеєму, щоб проголосити диво. Вони запрошують нас слідувати за ними «як і інші помилуватися зірками мудреців, наповнених радістю» (від Різдва тропар 4-го гласу), в результаті чого «гідні подарунки», такі як чисте золото королю віків, ладан для Бога всього, і смирну для безсмертних, які лежать мертвими протягом трьох днів» ( Гімн на Різдво) тобто, дари любові і нашої віри, які випробовують нас, як християн, головним чином як православних християн, в нації і традиції родини, батьків, і Церкви, яка завжди надає православний шлях крізь століття, якого і донині тримається наше благословенне суспільство, чиєю клітиною для священного життя і зростання є сім’я.

Улюблені брати і сестри, діти у Христі,
2013 років пройшло з моменту народження Христа, котрий прийшов у плоті

2013 роки пройшло, і, як тоді, Христос, як і раніше переслідували в особі слабкого Ірода, і всі види сучасного Ірода

2013 роки пройшло, а Ісус переслідується в особі християн в Сирії та в інших місцях

2013 роки пройшло, а Христос, як і раніше, біжить як біженець не тільки в Єгипті, але також в Лівані, Європі, Америці і інших країнах, в прагненні до безпеки у небезпечному світі

2013 роки пройшло, і немовлятко Ісус залишається в украдених двох ієрархів в Сирії, Павло (Язиги) і Іоан (Ібрагім), а також православних монахинь і багатьох інших відомих і невідомих християн

2013 роки пройшло, а Христос був розп’ятий з тими, кого замучили і вбили, але які не зрадили свою віру в Нього

2013 роки пройшло, а Ісус щодня відданий смерті в особі тисяч ембріонів, яким батьки заважають народитися

2013 роки пройшло, а над Христом насміхаються і висміюють в особі нещасних дітей, які відчувають сімейні кризи, злидні та бідності.

Саме цю людську біль, печаль і страждання прийшов знищити Господь і ще раз приходить у цей Різдвяний час. Зрештою, Він сказав: «Зробивши це одному з цих братів Моїх менших, Мені зробили». (Мт. 25:40) Саме за цим Він був народжений від Діви, для цього Він став людиною, для цього Він страждав, був розп’ятий і воскрес із мертвих. Отже, нехай кожен з нас візьме наші особисті хрести, щоб знайти благодать і милість, коли ми шукаємо Його допомоги. Для цього Еммануїл народився, наш Спаситель і Господь, і «буде з нами». Амін.

Різдво 2013

Константинопольський Варфоломій

Ваш гарячий молитвеник перед Богом



Теги:сім'я, Вселенський Патріарх, переслідування християн


Читайте також



Коментарі (0)
avatar