реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Проти продажу землі чи проти цієї влади?

Так ви проти ринку землі, чи не довіряєте владі, яка не може його цивілізовано запровадити?

Ніхто не хитнув питання, щоб хапонути землі. Питання хитнули, щоб повалити державність некерованим бунтом.
Ніхто не примусить вас продати свої паї. А питання скрути, коли ви змушені будете землю продати - питання влади, яка заганяє вас у скруту, а не питання ринку землі.

Фермери хочуть безкоштовної «оренди». Бо якби хотіли грошей на викуп землі - вимагали б грошей на викуп землі. Але ви зметіть державу, бо ви теж (як і орендатори?) проти того, щоб віддавати землю в оренду за цивілізованими нормами.

А ще ви - проти власного права продати свою землю за власним бажанням, бо орендарі сказали, що продати це гірше, ніж безкоштовно здавати в оренду.

А ще я не чув закликів до війська лишати фронт і йти боронити сімейні паї. Але скоро почую. Бо як ні, то я нічого не тямлю в історичних паралелях і сутності та методах роботи орди.

Можна було б вдарити під дихало окупантів і колоніальний уряд, надавши українцям альтернативний ясний план з кількох пунктів типу: швидкого створення земельного банку для пільгового кредитування й гарантованого неруйнування малого й середнього бізнесу; чітке обмеження латифундій з точки зору антимонопольного законодавства; чітке обмеження капіталів, в будь-якій формі дотичних до країни-агресора і з точки зору нацбезпеки; заборона на продаж державних земель, лише оренда на довгий термін і то, якщо інфраструктурна складова не вимагає збільшення плати; і так далі і тому подібне.

Натомість, я бачу кроки, коли суспільство збурюється популістським хайпом, що опирається, здебільшого, на ірраціональну емоційну складову, культивується большевизація суспільства, демонізується ринок і капіталізм. І це може привести до наслідків сторічної давнини (після двох голодоморів українці, нажаль, ще швидше поміняють державність на «хліб», з тим же успіхом).

Якщо погані правила дорожнього руху і паскудна поліція, яка контролює й регулює рух, лише дурні постійно кричать, що нам не потрібні дороги і треба заборонити рух. Адекватні люди вимагають навіть не зміни, а негайного ЗАПРОВАДЖЕННЯ добрих правил і зміни регулювальника.

Але це - звичай дорослих людей, які хочуть їхати, а не топтатися. Бо - дотопталися...

Олександр СОСНИЦЬКИЙ



Теги:Олександр Сосницький, колоніальний уряд, продаж землі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar