реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Протест УНП проти відміни військового параду у Чернігові

Чернігівська обласна організація Української народної партії категорично протестує проти рішення про відміну параду військ Збройних сил України 24 серпня 2011 року у м. Чернігові як невід’ємної складової відзначення 20-ї річниці незалежності України.
Як відомо, 15 липня 2011 року було підписано Указ Президента України № 752 «Питання організації та проведення заходів з підготовки і відзначення 20-ї річниці незалежності України». У цьому документі «з метою скорочення видатків Державного бюджету України на організацію та проведення заходів з підготовки і відзначення 20-ї річниці незалежності України» головнокомандувач Збройних сил України наказав утриматись від проведення 24 серпня 2011 року параду військ, а також від виготовлення пам'ятного ювілейного знака «20 років незалежності України».
Отже, у Чернігові, столиці та в інших містах країни у день 20-річного ювілею держави Україна відмінено паради Збройних сил України, на яких за Конституцією покладено обов’язок оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.
Чернігівська обласна організація УНП із сумом констатує, що ідеологи, автори та лобісти цього сумнівного рішення не розуміються на питаннях честі, гідності, іміджу держави та поваги до тих хто готовий в будь-яку хвилину зі зброєю в руках її захистити. Нехай повчаться хоч би у російських державників, до яких так часто звертаються за досвідом.
Це рішення про «заощадження» коштів гостро суперечить фактам надприбутків і казкового життя можновладців, звітам уряду у ЗМІ про успіхи у стабілізації економіки та зростання доходів до бюджету від збору податків.
Змушені сучасним керманичам нагадати про елементарні основи державного управління: будь-яке рішення можна реалізувати як за рахунок великих бюджетних витрат, так і малих – виходячи з фінансових можливостей. Проте, для цього треба бути патріотами і професіоналами і не опускатися до дешевого популізму.
Чернігівська обласна організація УНП закликає керівників держави та місцевих органів влади знайти можливість із гідністю відзначити 20-у річницю незалежності України із парадами військ Збройних сил України та іншими невід’ємними державними атрибутами в межах реальних бюджетних можливостей і продемонструвати справжній патріотизм і професіоналізм.

Чернігівська обласна організація Української народної партії





Коментарі (1)
avatar
1
Наказав Верховний головнокомандувач "утриматись від проведення військового параду" скоріш за все не з причини заощадження коштів, яких нема!? Бо як би то так, то використання бюджетних асигнувань має впродовж року безліч статей, за якими дійсно можна прийти до "поубавлення апетитів"?!
Але у даному випадку- питання далеко не про економію, на яку сьогоднішнього фінансового голоду легко кивати, сподіваючись на народне порозуміння. Ви ж тільки згадайте, скільки цих подій, дат чи ювілеїв успадкованих з часів радянських, влада зовсім не забуває, виділяючі немаленькі кошти гроші ???
А тут - головне свято країни! І розмови всі ці про "утримання від проведення"з нагоди першого поважного ювілею, коли виросло повноцінне покоління УКРАЇНЦІВ, виглядає далеко не у європейській традиції. Хоча сьогодні і Африка не відстає. Он як потужно відсвяткували у найбіднішому на Землі Південному Судані, де навіть на таку територію, як Україна, й доріг тільки 90 кілометрів(!?) - проголошення незалежності!!!
Мабуть є пересторога від принципових запитань з боку сусідки- стратегічної партнерки та небажання певним представникам нинішньої влади вкотре спостерігати по всій країні прояв підняття українського духу, а так і політичної активності нації.
Краще- тихенько, бо керують сценарієм святкування по країні далеко не ті, що виборювали і захищали та захищають щоденно!? Слава Україні!
avatar