реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Просвіта" вимагає виконати рішення суду

Правління чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка заявило про підтримку євроінтеграційних прагнень українців Чернігівщини і вимагає від державної виконавчої служби та міліції виконати ухвалу судді О.Зайця про заборону встановлення малих архітектурних форм у центрі Чернігова.

Звісно, просвітяни не переживають за абсурдність цього рішення щодо новорічних свят (рішенням така заборона діє аж до 7 січня 2014 року включно), але з таким же хвацьким підходом, як знищували євромайдан, треба демонтувати і намети, які знаходяться під патронатом московської церкви, і псують вигляд древньої Катерининської церкви. Вони встановлені більш ніж 7 років тому Іваном Донцем, що представляв тоді промосковську партію Наталії "Вітренко" і зараз використовується московською церквою, про що свідчить великий портрет патріарха Кіріла замість ікони. Рішенням кількох судів ці намети необхідно прибрати, але державна виконавча служба знайшла "відмазки", щоб проігнорувати ухвали судів.

Тож правління "Просвіти" на своєму засіданні 26 листопада 2013 року ухвалило звернення до органів влади з вимогою знесення незаконних московських наметів.
В той же час просвітяни готові приєднатися до намету євромітингарів, якщо він буде встановлений біля незаконних наметів УПЦ МП.



Теги:УПЦ МП, Катерининська церква, Просвіта, європрагнення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar