реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Просвіта" - то дійсно incognita

Представлення книги Віктора Моренця в чернігівській обласній "Просвіті" символічне - сам автор сказав, що саме звідси він починав представлення своїх книг - досліджень і, зрештою, де ж, як не в обласній "Просвіті", представити історію прилуцької "Просвіти"?

Книга має майже 500 сторінок і такий об'єм викликаний українсько- московським словником, видрукуваним свого часу прилуцькою "Просвітою". Та багато ілюстрацій - Віктор Моренець фактично пише енциклопедію рідного краю.

"У нас є багато істориків, що сидять зі своїми дипломами на дрібних і непотрібних сьогодні Україні темках, а непрофесіонал Віктор Моренець видав стільки книг - ґрунтовних досліджень, що хай помовчать дипломовані історики від сорому", - наголосив голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний. До речі, книга видана з двома передмовами - перша того ж таки Василя Чепурного, а друга - історика, батька Марічки Бурмаки, бо він першим досліджував історію прилуцької "Просвіти". А мама Марічки, виявляється, таки з Прилук.

Віктор Моренець видав і ще одну книгу - поезію та публіцистику ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського, який також родом з Прилуччини. Виявляється, лідер націоналістів ще й вірші писав!

Шкода лише, що книги видані маленькими накладами - а вони так потрібні воюючій Україні!



Теги:Микола Міхновський, Прилуки, чернігівська Просвіта, Віктор Моренець, Марія Бурмака


Читайте також



Коментарі (0)
avatar