реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прокуратура оцінить будівництво Сороновича навпроти монастиря

Прокуратура надасть правову оцінку законності будівництва в історичній частині міста Чернігова по вулиці Князя Чорного, 4а, - повідомила її прес- служба.

У прокуратурі області перебуває на контролі стан досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом порушень при передачі та забудові земельної ділянки напроти Єлецького монастиря по вулиці Князя Чорного, 4а у м. Чернігові.

Встановлено, що рішеннями Чернігівської міської ради від 31.07.2014 та 04.06.2015 КП «Чернігівбудінвест» надано дозвіл на розробку, а потім і затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,22 га по вулиці Князя Чорного, 4а в м. Чернігові для будівництва багатоповерхового житлового будинку з об’єктами соціального призначення.

У подальшому комунальне підприємство як замовник уклало договір про спільну діяльність з однією з приватною будівельною компанією Льва Сороновича, яка стала безпосереднім виконавцем робіт з будівництва.

Згідно з інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації передана під забудову земельна ділянка знаходиться в охоронній археологічній зоні № 2 та містить частину пам’ятки археології місцевого значення ІХ-ХVІІІ ст. (передгороддя № 1е стародавнього міста Чернігова), взяту на облік розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 28.12.1998.

Наразі земельні роботи проводяться без погодження проекту будівництва з відповідними органами влади та контролю.

З метою припинення незаконної забудови Департаментом культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації внесено припис, який забудовником залишено без розгляду.

Задля надання об’єктивної оцінки фактам порушення законності при передачі земельної ділянки під забудову прокуратурою міста Чернігова розпочато кримінальне провадження, у рамках якого призначена та триває земельно-технічна експертиза.

Для прискорення розслідування прокуратурою області витребувано та вивчено матеріали кримінального провадження. Хід досудового слідства заслухано на оперативній нараді у керівництва прокуратури області. За результатами розроблено комплекс системних заходів, спрямованих на якнайшвидше встановлення всіх обставин справи та ступеню вини конкретних посадових осіб, відшкодуванню заподіяних злочином збитків.



Теги:НАІЗ Чернігів стародвній, Чернігівська міська рада, Соронович, незаконне будівництво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar