реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прогноз на 2012: гайки закручувати будуть, але різьбу зірве

У 2012 році в Україні слід очікувати, з одного боку, намагання влади керувати суспільно-політичним процесом за допомогою силових прийомів, а з іншого – початку революційних змін у самому суспільстві, вважає політолог Вадим Карасьов.

«Влада буде обирати силовий тренд для того, щоб в силовому режимі управляти політичним процесом і обмежити політичну конкуренцію напередодні і в процесі виборчої кампанії до парламенту. З іншого боку, владі це буде зробити важко, тому що потрібно все ж таки дотриматися певних стандартів легітимності виборів, щоб вони були визнані в Європі і щоб українська влада таким чином убезпечила себе від потрапляння в повну ізоляцію в Європі», - зазначив Вадим Карасьов у коментарі для ZAXID.NET.

«По-друге, подобається це комусь чи ні, але увесь пострадянський простір вступає в новий етап турбулентності, потрясінь і революційних змін. Закони революції нездоланні і революцію ніколи не можна обійти силовим способом. Чим більше ви будете силовим способом, за допомогою міліції, прокурорів та інших силових структур, тиснути на суспільство, тим скоріше буде формуватися спротив», - додав політолог.

За словами Вадима Карасьова, відносна стабільність і соціальна меланхолія, характерна для пострадянських суспільств у другій половині 2000-х років, закінчилася. Відтак ті, хто хоче зберегти владу, повинні очолювати революційні зміни, а не противитися їм, наголосив політолог.

«Закручувати гайки не вийде. Вже все. Сили змін, революції і трансформації на пострадянському просторі вже почали пробивати собі дорогу – в буквальному і фігуральному сенсі цього слова… Змін в 2012 році буде дуже багато, або він буде роком, який дасть поштовх до цих змін. Основний урок для всіх, хто хоче, щоб країна збереглася: якщо ви хочете в умовах революції зберегти владу, то є тільки один спосіб – очолити зміни і грати на випередження. Хто затримається, той програє», - резюмував Вадим Карасьов
.


Захід.нет



Теги:прогноз, Карасьов, 2012


Читайте також



Коментарі (0)
avatar