реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Проект «728»: наперекір бюрократії

У дуеті з професійними співаками виходитимуть учасники чернігівського проекту «На хвилі «728», який занурить глядачів у часи ретро, коли хвилі радіо дарували свіжий подих свободи і натхнення 30 березня в ресторані-клубі “Брюссель”.

А Кирилюк проти!

Традиційно місцем проведення заходу був міський палац кулиьтури, проте організатори були вимушені його змінити. Цьогорічний проект був покликаний продовжити розпочату справу з заміни старих стільців на нові концертні крісла. Була погоджена дата проведення заходу, що письмово засвідчено тогочасним директором КП „Чернігівський міський палац культури” Надією Барабаш. А далі почалися перемони, посилаючись на міську владу новий керівник міського палацу культури Кирилюк Анатолій Володимирович неодноразово безпідставно відмовляв у оренді концертної зали і затягував проведення заходу. Як повідомив сайт «ПІК» єдиним аргументом, який виправдовував дії Кирилюка було усне посилання на міську владу, а саме на керуючого справами міськвиконкому Станіслава Віхрова, з боку якого, за словами директора йшла вказівка не надавати концертну залу КП у оренду для проведення проекту “728”.
«Такі недолугі та абсурдні дії окремих осіб є свідченням їхньої безпорадності та професійної непридатності, більше того, такі вчинки говорять про надзвичайно низький рівень людської гідності та моралі. Законодавство України «Про культуру» має на меті забезпечення реалізації і захист конституційних прав громадян України у сфері культури, а саме створення правових гарантій для вільного провадження культурної діяльності і свободи творчості. Тож незважаючи на бажання окремих посадовців порушити конституційні права членів громади, якими є організатори та учасники проекту “728″, будуть вжиті всі необхідні заходи згідно закону, для того, щоб питання оренди було вирішене і захід відбувся на головному концертному майданчику міста», – прокоментувала організатор проекту Оксана Тунік-Фриз.
Організатори та учасники проекту обурені таким станом справ, та будуть захищати свої права у рамках закону за допомогою відповідних установ.
Ситуацію коментує заступник Чернігівського міського голови Станіслав Віхров:
- Чи правда, що ви особисто наказували не надавати зал для оренди для проекту «728» зі 100% оплатою у Міському палаці культури.
- Ні, я такі питання вирішувати не можу, (Станіслав Віхров розводить руками) я ж у міській раді не займаюсь питаннями культури. Директор палацу мені не підпорядкований. Єдине, що все листування йшло за моїм підписом, адже це мої обов’язки.
- Певною мірою некоректно відмовляти що організатору проекту «728» Оксані Тунік-Фриз в оренді залу, адже вони змінили стільці,було здійснено ремонт сцени, заміна старого керівника, закупівля на залучені кошти світлової та звукової апаратури.
- Знову таки повторюся сферою культури я не займаюсь, тому не можу сказати, які були Фінанси виділені на ремонт Палацу, знаю, що були замінені стільці у партері. Це все зробила директор палацу Надія Барабаш. Я тоді пригадую проблема була в тому, що вони просили зал на 3-тє лютого, тоді був концерт до дня інвалідів, тому ми й відмовили.
Станіслав Віхров, коментуючи інформацію про те, що організатори та учасники проекту будуть захищати свої права всіма засобами, в тому числі й зверненням до прокуратури, повідомив, що він готовий до візиту прокуратури, і у міськраді всі документи в порядку.

Порятунок нерядового музиканта
Нагадаємо, що вокальний культурно-мистецький благодійний проект “728″ бере свій початок у 2009 році і за час свого існування об’єднав у своїх колах велику кількість талановитих, небайдужих і творчих особистостей міста Чернігова. Первинною метою проекту стало бажання замінити у Міському палаці культури старі стільці на нові концертні крісла. Загальна кількість місць у концертній залі складає 728, звідти і пішла назва проекту, завдяки якому в Чернігівському палаці культури вже було замінено половину старих стільців на нові, а також придбано нове оформлення сцени.
Наразі колективом проекту було прийняте рішення провести захід у альтернативному місці, а саме в ресторан -клубі “Брюссель”. Благодійною метою проекту стало бажання учасників заходу допомогти коштами на лікування відомому чернігівському музиканту Дмитру Єгорову, який зробив вагомий внесок у розвиток музичної культури Чернігівщини. В програмі будуть представлені відомі пісні минулого, які слухали наші співвітчизники на радіохвилях своїх приймачів. Дійство відтворюватиме радіо-ефір на хвилі 728. Підготовчий процес розпочався з листопада і триває до кінця березня. Всі учасники, а їх 20 осіб, відомі і успішні люди, які готові докладати свої зусилля до спільної благородної мети.

Проект «На хвилі «728» відбудеться 30 березня 2012 року в ресторан-клубі “Брюссель”. Початок о 19.00.
Організатор – Оксана Тунік-Фриз та Event Studio OTF-Performance.
Режисер – Олександр Норов
Хореограф – Олексій Загоруйко.

Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (1)
avatar
1
Схоже у Віхрова входить у звичку відмовляти у наданні міського палацу. То Тягнибоку не дадуть виступити, то культурний захід захочуть зірвати!
avatar