реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Продаж землі? Після референдуму!

Питання продажу сільськогосподарської землі іноземцям має розглядатися на всеукраїнському референдумі. Про це сьогодні заявив голова «Руху за справедливість» Іван Карасьов.

«Десятки транснаціональних корпорацій очікують зняття мораторію на продаж української землі, щоб скупити її за безцінь. І нестабільна економічна ситуація в Україні буде тільки сприяти цьому процесу, тому що для простих українців земля стане недоступною. Одна з головних ознак держави - територія, і народ України має всі шанси втратити її, віддавши в управління іноземцям», - повідомив Іван Карасьов.

«Питання про продаж сільськогосподарської землі іноземцям має розглядатися на всеукраїнському референдумі. Якщо у депутатів або чиновників є сумніви з цього приводу, нехай перечитають Конституцію України, де сказано, що земля, її надра, атмосферне повітря водні та інші ресурси є об'єктами права власності Українського народу», - підкреслив голова організації «Рух за справедливість».

«Якщо український народ підтримає мораторій на продаж землі іноземцям, тоді результати референдуму мають бути закріплені на законодавчому рівні, щоб не було політичних спекуляцій на цю тему, - заявив Іван Карасьов. Якщо ж народ дозволить вільний продаж землі, то депутати повинні прийняти закон про ринок землі, який би захистив інтереси фермерів і забезпечив збереження цілісності України».

ДОВІДКА. Стаття 13 Конституції України: «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією».



Теги:олігархи, референдум, продаж землі, агрохолдинги


Читайте також



Коментарі (0)
avatar