реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Про рахунок пенсіонера за газ в 6 000 гривень

Фейсбучниця Ольга Шевелин поширила квитанцію сумчанина з таким коментарем: «Пенсия 1 618 гр, платёжка за газ олигархам и их подельникам 3 839 гр и это по субсидии. Ложат живьём в гроб простых Украинских пенсионеров. А Мы Народ Украины и дальше будем терпеть, молчать и платить за свой же Украинский Народный газ что добывают в Украине в десять раз больше? И кто Мы после этого?».

Дивлюся на цю квитанцію і… дивуюся. Чоловік-пенсіонер за місяць спалив майже 800 кубів газу! Хотів би я подивится на той його особняк…Ну, ще 400 кубів вистачить на 4-кімнатне помешкання, якщо не дуже-то й економити. Багато моїх знайомих, маючи стільки кімнат, вкладаються у 300 кубометрів.

Коли підвищили ціни на газ, чимало хто з пенсіонерів у селах «заокруглив» опалювальну систему до 2-х кімнат (витрати зменшилися у рази!). Пишу так, бо сам допомагав родичу вирішувати цю проблему (місцевий газозварювальник попросив за цю роботу 200 гривень). Моїм друзям-пенсіонерам, які мешкають у двокімнатній квартирі, увесь комунальний грудень завдяки субсидії обійшовся всього-на-всього в 500 гривень ( мені в 2050 грн., з них 1300 за тепло).

До чого це я? В Африці видобувають золото. Але його не роздають населенню безкоштовно. Воно має сталу ціну. Мінеральна вода – теж природне багатсво. Але теж її купляємо по 10 грн за пляшку. Зрештою, платимо у місті за воду, яке тече з крана. І не кричимо: «Це ж наше природне багатство…» А ось газ більшість хоче отримувати на халяву…

Так, згоден, що у нас маса «спеціалістів», які доведуть: можна платити менше… Голова йде обертом від цих схем та «ідей». Я цей пост, однак, написав не про це. Мене просто обурює, що пенсіонер, якому начхати на економію, заощадження енергоресурсу, отримує щомісяця майже 3000 гривень субсидії ( наших народних коштів, які можна було використати на армію, підвищення зарплати науковцям, хірургам, медикам-спеціалістам!). Ну, якось це неправильно…

Сергій ПАВЛЕНКО



Теги:Економія, платіжки за газ, Сергій Павленко


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Счет более чем в 2000 гривень за отопление двухкомнатной квартиры присылают. У людей по субсидиям к оплате по 50 - 100 гривень, а у меня по 2000 ищи где хочешь что бы оплатить. Я тут что в подъезде самый богатый, плачу за всех? Как вы меня нервируете политики конченые. Что бы вас всех в клочья разорвало. Вы твари.
avatar
2
Мої батьки мешкають в приватному будинку і потребують за місяць в середньому 300 кубів газу в зимку. Теплоізоляція будинку, м*яко кажучи, ніяка... Ще газовою духовкою обігрівають літню кухню. Субсідія перекриває витрати за газ. Не розумію всі ці істерики, притягнуті за вуха!
avatar