реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Про "липецьку фабрику" і Медведчука

Переобратись на другий термін стало неможливим для Порошенка не через те, що він не добив Коломойського чи Медведчука, а навпаки - через те, що він аж надто сильно зачепив Коломойського разом з Фірташем і не дав Кремлю здійснити задумане.

Адже в Україні Коломойському обрубали всі його основні схеми - в Приватбанку і в Укртатнафті після усунення Лазорка. А після зміни законодавства і в Укрнафті. За Приватбанк в Україні в Коломойського під арештом перебувало все майно, а по світу Коломойського обкладали судами і заганяли, як звіра. Міжнародні позови були подані до Лондонського суду, суду Швейцарії, Ізраїлю і США. І ставити в провину Порошенку інертність судової системи якось нелогічно.

Але я не розумію, навіщо демонізувати Медведчука і розказувати про якусь його значимість? І навіщо було діяти всупереч закону, щоб позбутись Медведчука? Невже незрозуміло, що це кремль сам запропонував Медведчука в переговорну групу по полонених і сам Кремль використав це проти Порошенка - почав розкручувати значимість Медведчука, якої не було ні за Порошенка і немає й тепер.

Але чомусь ми забуваємо, що Медведчук був єдиною умовою для обміну полонених. Не було б Медведчука, не було б повернуто понад 3000 полонених. Це Порошенко прекрасно розумів, як розумів і те, що він підставляє себе під удар. Але він свідомо це вибирав. І варто нагадати, що те, що прощають Зеленському ніколи б не простили Порошенку.

Замовлення валити Зеленського не приходили, бо Зеленський всім догодив. А от Порошенка почали валити з 2014 року, коли кремль зрозумів, хто став на перешкоді йому. А вже з 2015 року до кремля доєднались Фірташ з Коломойським. Тому порівнювати наслідки для Зеленського від антизаконних рішень з наслідками для Порошенка некоректно. У Зеленського без придуманих вбивств брата і свинарчуків трешу вистачає і нічого.

А для Порошенка, який не розігнав ВРУ і пів року працював з більшістю від регіоналів, який навіть не намагався розігнати КСУ, який мав прекрасні показники на всіх напрямках, придумали Свинарчуків, ліпєцьку хвабрику, торгівлю на крові, офшори і все решту.

Світлана БІЛУНИК



Теги:порошенко, санкції, Медвдечук, гібридна війна, фейки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar