реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Привілейовані намети біля Катеринки - сім років бездіяльності чернігівських чиновників

Статтею 24 Конституції України встановлено, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками релігійних та інших переконань.
Однак у місті Чернігові ця конституційна норма щонайменше останні сім років грубо порушується. Це неподобство відбувається з часу передачі у безоплатне користування 3 липня 2006 року козацькій православній громаді УПЦ Київського Патріархату церкви Святої Великомучениці Катерини.


Спочатку це було блокування з метою завадити передачі храму громаді Київського патріархату так званими «канонічними православними» та представниками ПСПУ, КПУ, СПУ і Партії регіонів, яке згодом перетворилося у незаконне наметове містечко біля Катеринки. У цьому містечку зараз перебувають добре відомі чернігівському загалу особи під орудою Олександра Лєдового і захистом самого Московського патріарха.
Незважаючи на те, що суди підтвердили незаконність дій групи осіб під орудою О. Лєдового щодо встановлення наметів, спроби громадськості знести ці незаконно встановлені намети в судовому порядку виявилися невдалими.

Судіть самі.

Ще у 2009 році козацька православна громада храму Святої Великомучениці Катерини звернулась з позовом до О. Лєдового і управління Чернігівської єпархії УПЦ про визнання їх дій незаконними.
Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова від 04 серпня 2009 року за позовом козацької православної громади храму Св. Вмч. Катерини було зобов’язано управління Чернігівської єпархії УПЦ знести намети, встановлені біля Катерининської церкви.
Ухвалою Апеляційного суду Чернігівської області від 06 жовтня 2009 року апеляційна скарга управління Чернігівської Єпархії УПЦ була відхилена, а рішення Деснянського районного суду м. Чернігова від 04 серпня 2009 року – залишено без змін.
Ухвалою Верховного Суду України від 10 лютого 2010 року касаційна скарга управління Чернігівської Єпархії УПЦ також була відхилена.

Чому ж місцева влада і правоохоронні органи усунулися від вирішення цієї проблеми і прихильно ставляться до цих привілейованих порушників благоустрою міста?

Цих порушників не зачіпають, як кажуть, ні пожежники, ні міліція, ні санстанція, ні екологи. Їх день і ніч охроняє міліція. І це незважаючи на те, що ці намети на Валу біля Катеринки в самому історичному центрі міста перетворилися у «постоялий двір» з кухнею, стаціонарним, освітленням, опаленням, автостоянкою. Більш того, 1 квітня 2008 р. та 01 січня 2011 р. через грубі порушення правил пожежної безпеки мешканцями цих наметів відбувалися пожежі, які реально загрожували пошкодженню Катерининській церкві - пам’ятці архітектури національного значення.

Важко навіть уявити щоб комусь іншому, крім вірним Московського патріархату, дозволили сім років так цинічно знущатися з Конституції і законів України.

Все це неподобство з незаконно встановленими наметами може і зобов’язано зупинити Комунальне підприємство «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» на чолі з депутатом міськради регіоналом Артемом Стахом.
Адже згідно пункту 11.9. «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м.Чернігова» особи, які самовільно розмістили малу архітектурну форму, рекламу тощо, зобов’язані у 5-денний термін з дати попередження прибрати зазначений об’єкт, рекламу та інше.

В разі не виконання цих вимог КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» повинно в установленому законом порядку залучити відповідні правоохоронні органи і притягнути до відповідальності винних у не законних діях осіб, а також під охороною і сприянням міліції давно знести ці незаконно встановлені намети.

Натомість А.Стах на моє звернення щодо знесення незаконних наметів надав відписку про те, що «на даний час встановити особу, винну у скоєнні даного правопорушення не виявилося можливим».
І це при тому, що його безпосередній керівник - начальник управління житлово-комунального господарства В. Кривенко – підтвердив, що з його відомством ніхто не погоджував встановлення наметів і у нього також «відсутні відомості щодо осіб, які їх встановили».

Отже, якщо власники наметів відсутні, то в чому проблема?


Однак замість того щоб вимагати від свого свого підлеглого А. Стаха негайного виконання п. 11.9. «Правил благоустрою», цей високопосадовець на моє звернення щодо незаконного встановлення наметів обмежився дивним ствердженням, що «від Національного архітектурного заповідника «Чернігів стародавній» до Управління, впродовж поточного року, не надходили звернення, заяви чи пропозиції з приводу встановлення наметів чи проведення релігійних обрядів чи циремоній за адресою: м.Чернігів, Алея Героїв,6-а».

Отакої!

Маємо яскравий приклад грубого порушення Конституції України і бездіяльності посадових осіб щодо виконання своїх безпосередніх обов’язків.

І все це неподобство відбувається напередодні ювілею: 1025-ї річниці Хрещення Руси-України.

Сергій Соломаха






















Коментарі (0)
avatar