реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прилуцькі та чернігівські депутати радять Порошенку

На 17-тій позачерговій сесії чернігівські депутати проголосували за Звернення Чернігівської міської ради до Президента України, Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо ситуації з торгівельною блокадою.

«Сьогодні на сході України йде неоголошена війна, в якій разом з бійцями Збройних Сил України на захист держави стали добровольці з усіх куточків країни.

Добровольці беруть участь в антитерористичній операції, боронять територіальну цілісність і соборність України, захищають цивільних громадян, зберігають мир і спокій на нашій землі.

Блокуючи торгівлю з окупованими районами Донецької та Луганської областей вони щиро вірять, що роблять це в ім’я України.

Разом з цим, багато політиків використовують ситуацію, що склалася, у власних політичних інтересах, та йдуть на загострення конфлікту провокуючи силовий сценарій знаття блокади.

Вважаємо, що застосування силових сценаріїв з обох боків є недопустимими і може призвести до непрогнозованих наслідків, якими скористаються внутрішні та зовнішні вороги України.

З метою прийняття виважених та мудрих рішень, задля об’єднання України, закликаємо провести відкритий, публічний, політичний діалог не допустивши при цьому силового сценарію розвитку подій, який може бути використаний агресором - Російською Федерацією», - говориться у зверненні.

Більш радикальне зверення ухвалила Прилуцька міська рада.

Голова громадської організації «Учасники АТО «Щит» Павло Красноок зачитав з сесійної трибуни звернення організації з вимогою до депутатів - у визначений законом спосіб відреагувати на протиправні дії, вчинені посадовими особами правоохоронних органів верхнього ешелону влади стосовно учасників блокади, пише priluki.city.

Також оприлюднене Павлом Краснооком звернення містило ряд вимог до вищої влади:

звільнити незаконно затриманих учасників блокади з-під варти, а кримінальні провадження щодо цих учасників закрити;
невідкладно винести на розгляд Верховної Ради України питання про звільнення посадовців, причетних до силового розгону блокадників;
невідкладного вжиття всіх необхідних заходів для звільнення полонених;
якнайшвидшого внесення на розгляд Верховної Ради України законопроекту «Про тимчасово окуповані території».

У ході тривалого обговорення був розроблений проект рішення Прилуцької міської ради на основі звернення ГО «Учасники АТО «Щит», який депутати доповнили ще однією вимогою: якнайшвидше внести на розгляд Верховної Ради законопроект «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями».



Теги:блокада торгівлі, окуповані території, Прилуцька міська рада, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar