реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прилучани звернулися з відкритим листом до міського голови

Батьки учнів 1-11 класів Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 імені святителя Іоасафа Бєлгородського та батьки дітей, які будуть навчатися в 1-х класах у 2017-2018 навчальному році, що підписалися під цим листом, звернулися із проханням до міського голови з проханням не допустити об’єднання учнів початкових класів та середніх і старших класів у одному приміщенні, про що стало відомо на щорічному звіті міського голови для жителів Заудаївського мікрорайону міста.

"Ми категорично проти об’єднання шкіл І ступеня зі школами ІІ і ІІІ ступенів, бо це негативно вплине на організацію навчально-виховного процесу всіх дітей, які навчаються у школі, - пишуть батьки. - Приміщення школи, де навчаються учні середніх та старших класів, за адресою: вулиця Сорочинська, 36 не містить достатньої кількості навчальних кабінетів і зовсім не пристосоване для навчання учнів початкових класів".

Натомість у приміщенні початкової школи створені всі належні умови для організації навчально-виховного процесу: школа має огорожу, спортивний майданчик, є їдальня, у приміщенні школи є спортивна зала, туалетні кімнати, спальні. Школа знаходиться не над дорогою, якою рухається велика кількість транспорту.

До того ж, таке об’єднання шкіл різних ступенів є порушенням Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН).

У приміщенні школи, де навчаються учні середніх та старших класів, за адресою: вулиця Сорочинська, 36 відсутній спортивний зал, уроки фізичного виховання у період із листопада по березень проводяться в коридорі. За умови, коли навчатимуться разом учні 1-11 класів в одному приміщенні, не можна буде уникнути проведення уроків фізкультури одночасно двох класів в одному коридорі, що буде заважати не тільки проведенню уроків в інших класах, але й унеможливить повноцінно вести безпосередньо урок фізкультури одночасно для двох класів.

За умови об’єднання в школі не буде вільних кабінетів для створення читальної зали, проведення занять гуртків і факультативів для розвитку творчих та інтелектуальних здібностей дітей. А кількість учнів молодших класів щороку буде збільшуватися.
Відповідно до пункту 3.8 ДСанПіН приміщення їдальні старшої школи не відповідає нормам. Тож не можливо буде обслугувати всіх учнів школи, враховуючи, що учні початкових класів повинні мати сніданок та обід.

Батьки пишуть: "Ольго Михайлівно, звертаємось до Вас не просто як до мера міста. Ви сама мати, Ви освітянин, яка виховала не одне достойне покоління прилучан. Ви, як ніхто інший, розумієте, що об’єднання дітей школи в одному приміщенні є першим суттєвим кроком до знищення ще однієї навчальної установи в місті, як наслідок без жодної школи залишиться цілий величезний мікрорайон. Тому ми, батьки учнів 1-11 класів, які зараз навчаються в школі, та батьки дітей, які будуть навчатися в 1-х класах у 2017-2018 навчальному році, звертаємося до Вас із проханням не допустити руйнування школи. Дайте нашим дітям можливість отримати якісні знання, а педагогам школи – побудувати навчальний процес так, щоб діти не просто ходили до школи, а почувалися там вільними та щасливими людьми у зручних умовах, які надає їм держава, а Ви для цих дітей є гарантом державних обіцянок".

Ольга Попенко є ставленицею народного депутата Валерія Дубіля і партії "Батьківщина".

За матеріалами газети "Град Прилуки".



Теги:Батьківщина, Прилуки, закриття шкіл, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar