реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Прийшли часи безсмертних пішоходів...

Ввечері, коли темніє, коли ліхтарі на вулицях не світяться, безсмертні пішоходи виходять на вулиці. Подекуди ці безстрашні і відважні безсмертні люди навіть сідають на велосипеди і їдуть по дорогам...
Окрема категорія інколи бере своїх нащадків і з малечку привчає до хоробрості та відваги... Як і заведено у ссавців найнижчої ланки розвитку, кожна мама, а інколи й батько, на власному прикладі демонструє дитинчаті, як саме треба робити, щоб бути схожим на дорослого.

Але чим же ж керуються такі неймовірно сміливі люди? Що ж їх береже?

Насправді, ці сміливці керуються всім відомим виразом "я вам нічіво ні должин". Окремі особи цієї популяції керуються виразом "я же ж мать..." та сподіваються на захист виразом "ні відіш ета же ж рібьонак".

Звісно, ще існує купа допоміжних захистів та багатошарових оболонок... типу:
- ні трамвай - аб'єдіш
- сматрі куда прьош
- ти ващє уже... шолі...
- падурєлі савсєм
- чіво літіш так бистра
- єздіть научісь...
Ну і ще кілька десятків подібного.

Так, водія посадять... покарають, засудять, відберуть, оштрафують... Тільки ж вам безсмертним що з того? Це поверне вам здоров'я? Поверне життя? Стільки не волай на водія, а коли більше тони металу навіть на швидкості у 30 км/год влупить по тобі чи твоєму чаду - буде вже пізно.

Ви, сміливі без розуму, хоч раз залізьте в авто вночі і подивіться на своє дитинча у світлі фар. Самі не керуєте машиною, так попросіть когось, щоб вам показали.

Тупі курки, які стрибають на пішохідний перехід вночі перед автівкою - ви хоч уявляєте, якою реакцією треба володіти, щоб встигнути врятувати вас і ваше молодше продовження на цьому світі?

Оті батьки, які накупили велосипеди та самокати своїм недоумкуватим "прадалженіям рода", ви взагалі розумієте, як воно буде їздити на тому всьому в темряві? Заберіть і сховайте... а краще зламайте те все аж до весни... як мінімум.

Та купіть ви нарешті світловідбивні елементи. Минулої зими попоносили... Вже час... шукайте або купуйте знов, бо почалося...Навішайте на себе максимум того всього...Краще виглядати як дурень, завішаний стрічками та смужками, але лишитись цілим і живим.

І ... нарешті, хоч для сміху, почитайте правила дорожнього руху... не усі... а ті, що стосуються велосипедистів та пішоходів.Бо водій отримає термін за гратами... через вас отримає. Але скільки б він не отримав - вам це нічого не поверне, ані цілих кісток, ані міцного здоров'я.

Бережіть себе. Вам ще треба дожити до чергових заяв "я за ніво ні галасавала...", або "я ваабщє нікаво там ні знаю", ну і ваше улюблене "ані всє там адінакавиє"...

А наостанок, виключно для вас, я нагадаю, що "весна прийде - блискучі стрічки знімати будемо"...

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:ДТП, Анатолій Яровед, дорожній рух


Читайте також






Коментарі (0)
avatar