реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Президент Франції грозиться відправити війська до Одеси

Макрон переконався, що домовитися з РФ по-хорошому не вийде, але вважає, що у ЗСУ недостатньо сил для військової перемоги.

Влада Франції замислюється щодо відправки військ в Україну принаймні з літа 2023 року. Про це пише французька газета Le Monde.

Видання зазначає, що заява президента країни Еммануеля Макрона про можливе відправлення військ в Україну наприкінці лютого шокувала багатьох у Європі, але не інших топ-чиновників Франції. За даними журналістів, таку можливість обговорювали в обстановці найсуворішої секретності ще на початку червня минулого року, 12 червня її порушували на засіданні Ради оборони Франції.

Основною причиною таких розмов, як пише газета, є "слабкість українських військ", яка і "викликала занепокоєння" Парижа. Стверджується, що ще влітку в Єлисейському палаці негласно визнали, що у Києва "справи йдуть не дуже добре". До того моменту, як кажуть джерела, сам Макрон уже відійшов від ідеї "дипломатичного шляху" припинення війни в Україні.

За даними джерел, у ніч на 21 лютого, під час застілля у вузькому колі, Макрон озвучив свою готовність відправити війська в Україну.

"Ситуація в Україні, окупованій російськими військами ось уже 2 роки, погіршується і війна затягується. У будь-якому разі в прийдешньому році мені доведеться послати в Одесу кілька хлопців", - наводить слова Макрона співрозмовник газети.

П'ять днів потому, 26 лютого, Еммануель Макрон уперше публічно допустив можливість відправки західних військ в Україну. Ця його заява, як пише Le Monde, стала для Франції "дипломатичною катастрофою", наслідки якої Єлисейський палац "намагається мінімізувати" досі.

"Ініціатива французького президента, яку погано розуміють на міжнародному рівні, насилу знаходить розуміння і у самих французів", - зазначає газета.
УНІАН

Від редакції "Сіверщини".

У грізних заявах Макрона не вистачає однієї напівфрази: "... якщо Україна попросить". А поки що можна хвацько лякати французів і росіян відправкою своїх військ до Одеси



Теги:Україна - Франція, широка війна, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar