реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Презентація книги «Озеречко назвали Курівським…»

2 вересня, у п’ятницю, о 15.00, у КМЦ «Інтермеццо» (Шевченка, 9) відбулася презентація книги Лариси Дмитрівни Куровської «Озеречко назвали Курівським…»
Авторка книги Лариса Куровська викладач чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького, активний громадський та політичний діяч. Свою книгу вона присвятила пам’яті тата – відомого письменника Дмитра Куровського (1922-1988). Доля розпорядилася так, що у авторки протягом тижня сталося дві важливі події: презентація книги та нагородження медаллю «ХХ років Незалежності України».
В книзі розповідається історія заснування села Мала Загорівка, що на Чернігівщині, родоводи предків авторки, життєпис батька Дмитра Куровського мовою його творів. А також портрети земляків, роздуми про минуле й сьогодення України та багатий фотоматеріал – це далеко не все, що зацікавлений читач знайде на сторінках публіцистично-художньо-документальної повісті.
Перед презентацією присутніх ознайомили із представленою в КМЦ «Інтермеццо» краєзнавчою літературою, якої на жаль, поки, що мало. Краєзнавчі дослідження це перспективний напрямок, адже вони складають історію нашої батьківщини. Тож вивчаючи історію свого краю, записуючи усні розповіді людей про давно минулі події, проводячи генеалогічні дослідження родів земляків і як результат, друкуючи на основі цього книгу краєзнавці показують справжнє життя українців, яке як то кажуть «можна помацати».
Висловлюючи свої враження від книги, просвітянин Сергій Богдан навів спогади про поета Дмитра Мусійовича Куровського.
По закінченню презентації, зі словами вдячності до авторки, за передані книги до бібліотек області, звернулася Інна Аліференко, директор обласної наукової універсальної наукової бібліотеки.

Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»






















Коментарі (0)
avatar