реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Предстоятель УПЦ Московського патірархату -- соборувався (оновлено)

"У неділю 30 жовтня Предстоятеля УПЦ було знову госпіталізовано. На сьогоднішній день лікарі оцінюють стан здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира як тяжкий.
Просимо всіх, кому не байдуже здоров"я Предстоятеля нашої Церкви, підсилити молитви за одужання Блаженнішого Митрополита Володимира," - Олександр, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський, секретар Предстоятеля УПЦ.
Відходу митрополита Володимира чекають у Москві, щоб поставити бьільш лояльного, або взагалі додати титул київського митрополита до титулу патріарха московського Кіріла. В самій же УПЦ МП відхід митрополита може викликати розколи з відходом частини архієреїв зі складу РПЦ.
Митрополит Володимир (Сабодан) на виборах патріарха московського відмовився балотуватися, заявивши, що краще померти 121 митрополитом київським, ніж 16 патріархом московським. Проте йому так і не вистачило рішучості повести корабель своєї Церкви в автокефальне плавання, як це зробив патріарх Філарет.
Станом на вечір 2 листопада стан здоров'я глави УПЦ МП був стабільно тяжким. 3 листопада з'явилось повідомлення з церквоних джерел, що митрополит перебуває у стані коми. Утруднене дихання, проблеми з серцем, хвороба Паркінсона -- все це разом породжує у Москви гарячкові прагнення заміни свого ставленика на більш лояльного до курсу "русского міра".
Сьогодні, 3 листопада, митрополита соборували -- одне із таїнств, яке здійснюється над важко хворими. Тепер, за народною прикметою, у три дні все вирішиться -- або одужає, або помре.



Теги:митрополит Сабодан, УПЦ Московського патріархату


Читайте також



Коментарі (0)
avatar