реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Представник Польщі демонстративно поїхав до Порошенка

Заборони влади для депутатів опозиції виїжджати за кордон, владі уже вилазять боком. Бо якщо гора не йде до Магомеда - Магомед іде до гори.

Голова комітету з закордонних справ Сейму Республіки Польща Павло Коваль приїхав обговорити шляхи розблокування польсько-українського кордону. Провів переговори зі головою ВР Стефанчуком. А потім демонстративно офіційний представник Польщі поїхав до офісу "Європейської Солідарності" і провів зустріч з Петром Порошенко.

Причин такої зустрічі три.

По-перше, на Заході взагалі вважається нормою зустрітися з представниками і влади, і опозиції. Бо опозиція - це завтрашня влада. Ще опозиція це альтернативний погляд на питання. Тому переговори з опозицією потрібні.

По-друге, представник Польщі дав зрозуміти, що Порошенка у Польщі поважають до його думки дослухаються. В дипломатичних справах важить будь-яка деталь. Це - знак поваги або неповаги. Думаю саме через це Ізраїль, Азербайджан та Вірменія відмовили Зеленському у зістрічі - неголене рило і засалена фліска то не їхній рівень. Натякнули: "Хлопчику, навчися спершу до серйозних людей приходити НЕ у кросівках".
З Петром Порошенком пан Коваль зустрівся не в кулуарах Верховної ради - він особисто приїхав до Порошенка в офіс. Це не просто натяк. Це політична позиція. Це послання українській владі.

Ну й нарешті. Я просто переконаний, що третьою причиною візиту представника Польщі до офісу "ЄвроСолідарності" було банальне бажання поспілкуватися з дорослим. Бо тільки уявіть, що йому там наговорили чуваки з "Кварталу 95"?

Маю привітати владу - далі буде. Посли країн Європи в офісі "ЄвроСолідарності" - гості часті. Тепер до них долучаться офіційні представники. Не хотіли аби Порошенко спілкувався з західними дипломатами за кордоном - він буде спілкуватися з ними в Києві. На очах всього естеблішменту. Це бачитимуть люди, бачитимуть військові.
Вони будуть бачити ще й істерики, що їх почне влаштовувати естрадно-циркова влада після кожної такої зустрічі.

Дмитро КАЛИНЧУК- ВОВНЯНКО



Теги:блокування кордону, Дмитро Калинчук- Вовнянко, Петро Порошенко, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar