реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Портрет героя з Чернігова

Коли я побачив, як на фото Президент вручає цьому чоловіку відзнаку Героя України, то зрозумів, що у мене є більш промовисті фотографії цієї людини.

…Майже сім років тому зробив ці знімки під час патрулювання українсько-російського кордону з бійцями спецпідрозділу «Афганець». Тоді ці чоловіки, які мали бойовий досвід, разом із прикордонниками виявляли «дірки» на державній межі з північним сусідом.

Запитав свого друга – «Хто він?»- показуючи очима на чоловіка високого зросту, який виділявся старанною підготовкою до 20-кілометрового походу по бездоріжжю. «О , це великий чоловік, - тихо мовив друг. - Він кавалер двох орденів Червоної Зірки. Зараз начальник госпіталю».

Після інструктажу командира перед патрулюванням і попередження, що умови близькі до бойових і ознайомлення з умовними сигналами та знаками, ми пішли через луки, чагарники і болота. Нагадаю, це було літо 2015 року.
Кілька разів фотографував чоловіка з пляшкою води з-під кока-коли біля поясу , озираючись. Його антимоскітна сітка особливого візерунку майже ніколи не відкривала обличчя. Тільки на моє прохання, він її відтулив для портрету.

Що мені впало в око, так це високий рівень самоорганізації. Він чудово підготувався до важкого походу і легко його переніс.Це говорило і про здоровий спосіб життя і , відповідно, фізичну витривалість. Він випромінював спокій та інтелект. Його мовчанка була промовистою.

Таким я намалював тоді у своїй свідомості портрет чоловіка, який майже через 7 років, 22 квітня 2022 року став Героєм України…

Правда, на знімку з Президентом, чоловік значно схуд. Це характерна риса тих, хто віддає всі сили для того, щоб Україна перемогла…

Владислав САВЕНОК



Теги:Владислав Савенок, Герой України, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar